Δύο διακινητές συνελήφθησαν για το ναυάγιο μεταναστών στην Κω – Ήταν ανάμεσα στους 24 διασωθέντες

Αναγνωρίσθηκαν οι δύο σοροί που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή. Πρόκειται για μία 24χρονη και έναν 27χρονο - Άκαρπες οι έρευνες για έναν αγνοούμενο

Δύο άτομα 18 και 26 ετών συνελήφθησαν ανάμεσα στους 24 διασωθέντες του ναυαγίου μεταναστών της Κω από το Λιμεναρχείο. Το ναυάγιο σημειώθηκε την Τετάρτη στην περιοχή Άγιος Φωκάς.

Σημειώνεται ότι αναγνωρίσθηκαν οι δύο σοροί που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή. Πρόκειται για μία 24χρονη και έναν 27χρονο. Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για έναν αγνοούμενο μετανάστη που χάθηκε στο ναυάγιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που ξεκίνησε στις 01.03.23 στην θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ” ανατολικά της Κω, κατόπιν προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω συνελήφθησαν, ως διακινητές- χειριστές της λέμβου με την οποία μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί, δύο εκ των εικοσιτεσσάρων (24) διασωθέντων, ηλικίας 18 και 26 ετών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14, του άρθρου 83 του Ν. 3386/05, του άρθρου 277 του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. και πρόκειται να προσαχθούν μεσημβρινές ώρες σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Κω.

Επιπρόσθετα, αναγνωρίσθηκαν οι δύο σοροί που είχαν ανασυρθεί από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, πρόκειται για μία 24χρονη αλλοδαπή και έναν 27χρονο αλλοδαπό.

Οι έρευνες προς εντοπισμού του αγνοούμενου αλλοδαπού συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του ανωτέρω συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα