Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Κάσο

Την Κυριακή 29 Απριλίου με πρωτοβουλία της ΜΚΟ iSea και την υποστήριξη του Δήμου της Η.Ν. Κάσου  πραγματοποιήθηκε  περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο κεντρικό λιμάνι του νησιού.

Από  το  βυθό του λιμένα απομακρύνθηκαν σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών μεταξύ των οποίων  και ρόδες αυτοκινήτων.   Πιο   συγκεκριμένα  απομακρύνθηκε σημαντικός αριθμός πλαστικών μπουκαλιών(175τμχ), μεταλλικών κουτιών αναψυκτικού (75τμχ), κονσερβών (27τμχ) και γυάλινων μπουκαλιών (58τμχ).

Η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω. Με  το συγκεκριμένο πρόγραμμα   από τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 275 καθαρισμοί, συγκεκριμένα 139 παράκτιοι και 136 υποβρύχιοι κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 88 τόνοι απορριμμάτων με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και σκοπό έχει την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Με  λύπη διαπιστώσαμε  ότι παρά το ανοικτό κάλεσμα που απευθύναμε στους φορείς και στους  πολίτες του νησιού δεν είχαμε την ανταπόκριση που θα επιθυμούσαμε. Δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος  και προάγουν  την αξία του εθελοντισμού τις υποστηρίζουμε  σε κάθε ευκαιρία  που θα μας δοθεί , ανταποκρινόμαστε θετικά σε κάθε κάλεσμα που μας απευθύνουν γιατί αυτές οι δράσεις  στόχο έχουν να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας  για εμάς και για τα παιδιά μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα