Δράσεις και Πρωτοβουλίες της ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Η ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου και αυτή τη φορά εξ΄ ολοκλήρου συντονισμένη στο κεντρικό μήνυμα #RethinkMobility της  7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, κάλεσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικών της  πόλης μας,  προκειμένου να δεσμευτούν για να κάνουν πρακτικές βιώσιμης κινητικότητας όπως το περπάτημα και την ποδηλασία καθώς και τις δημόσιες συγκοινωνίες ασφαλείς και εύχρηστες, ώστε οι άνθρωποι  της να μπορούν να στραφούν ενεργά στη βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα.

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο μετακινήσεων μας άλλωστε είναι και μια από τις συστάσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου για τη δεκαετία δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030.

Είμαστε υπερήφανοι  και ιδιαίτερα ευγνώμονες ως μέλη παγκόσμιων οργανισμών που ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμά τους, υποστηρίζοντας την υπόσχεση των Ηνωμένων Εθνών «Δρόμοι για Ζωή – Επανεξέταση Κινητικότητας» για ασφαλές περπάτημα, ποδηλασία και επιμένουμε για ασφαλέστερους δρόμους παντού για όλους, για βιώσιμες πόλεις σώζοντας ζωές, στα πλαίσια της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Υποστηρίζαμε δυναμικά το κεντρικό μήνυμα #RethinkMobility (Επανεξετάστε την Κινητικότητα) με την  συμμετοχή των πολιτών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών  όλων των βαθμίδων, των Τυμπανιστών και της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου – στην πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου- η μοναδική δράση στην Ελλάδα που έγινε.  Οι εικόνες της δράσης αυτής έφτασαν στα πέρατα του κόσμου δείχνοντας το δυναμισμό της διεκδίκησης «Δρόμοι για Ζωή» για όλους και την ανάγκη επανεξέτασης της κινητικότητας στην πόλη μας, μιας πόλης χωρίς σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας χρόνια τώρα, μιας πόλης μόνο για parking αυτοκινήτων, μιας πόλης που δεν μπορείς να την περπατήσεις, μιας πόλης για  ασφαλέστερους δρόμους. «Δικαίωμα μας η ασφαλής μετακίνηση»

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που  συμμετείχατε  κάνοντας μοναδική τη δράση αυτή:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (Γυμνάσιο-Δημοτικό), Κολλέγιο Ρόδου(Γυμνάσιο-Δημοτικό), Δ.ΙΕΚ Γ.Ν. Ρόδου, 2Ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου, 1ο Δημοτικό Ειδικό Σχολείο Ρόδου και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου (Ομάδα Τυμπανιστών και ομάδα της Ευρωπαϊκής Χορωδίας)
  • Την Τροχαία Ρόδου για τον άρτιο σχεδιασμό της πορείας του συνόλου των μαθητών με τον μεγάλο δυναμισμό τους
  • Τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Α. Κολλιάδη για την μικροφωνική υποστήριξη
  • Τον Πρόεδρο του ΡΟΔΑ κ. Παρασκευά για την μετακίνηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείο

Η ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, συνεχίζει δυναμικά, διεκδικώντας τα αυτονόητα για «Δρόμους για ΖΩΗ» #StreetsforLife από τους αρμόδιους φορείς για την αναγκαιότητα της ασφάλειας στις μετακινήσεις μας και για τα οφέλη της  βιώσιμης κινητικότητας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα