Δήμος Κω: Κάκιστο παράδειγμα για τους νέους ο κ. Κυρίτσης

Συνεχίζει να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Κω, με τη δημοτική αρχή να εκδίδει νέα ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυρίτση, αναφέροντας τα εξής:

Αντί να πει μια καλή κουβέντα για τους νέους που προσφέρουν στον τόπο μας από  υπεύθυνες θέσεις του Δήμου, όπως ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, και να στείλει ευχές στους συμπατριώτες μας, μέρες που είναι, ο κ. Κυρίτσης συνεχίζει να δίνει το κακό παράδειγμα.

Προσπαθεί να κρύψει τα πολιτικά αδιέξοδα και την κοινωνική του απομόνωση, με πρόχειρες ανακοινώσεις, που δείχνουν επαναλαμβανόμενη άγνοια για τις διαδικασίες, αδιαφορία για το νόμιμο των διαδικασιών. Ή, εξίσου πιθανό, σκόπιμα παραπλανά για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τις τακτικές του τις έχουν μάθει καλά οι συμπατριώτες μας επί 25ετία.

Τι θα μπορούσε άλλωστε να αλλάξει στη δύση της πολιτικής του παρουσίας;

Όσον αφορά στην ουσία, για να γνωρίζουν οι συνδημότες μας την μοναδική αλήθεια, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

  1. Ο ΔΟΠΑΒΣ, κάθε χρόνο, εγγράφει στον προϋπολογισμό του χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο λήγει 31 Αυγούστου για την προηγούμενη χρήση και ανανεώνεται 1η Σεπτεμβρίου για την νέα περίοδο.
  2. Το ποσό για τους μήνες Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, που αφορά στη νέα σχολική χρονιά, εγγράφεται με αναμόρφωση στον προϋπολογισμό τρέχοντος έτους.
  3. Εφέτος η επικύρωση της αναμόρφωσης αυτής δόθηκε από την Αποκεντρωμένη στις 5 Δεκεμβρίου 2022.
  4. Αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε καθυστερήσεις και σε αναγκαίες προμήθειες του Οργανισμού, παρότι είχαν προετοιμαστεί έγκαιρα, με κίνδυνο περαιτέρω καθυστέρησης πολλών μηνών, λόγω λήξης του έτους και σε αυτή την περίπτωση μεταφοράς τους στο επόμενο.
  5. Για να μη χαθεί και άλλος χρόνος για την αναγκαία προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίτημα από πολύ καιρό του τμήματος παιδικών σταθμών, η αρμόδια υπηρεσία του ΔΟΠΑΒΣ ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, όπως ο νόμος ορίζει.
  6. Η Οικονομική Υπηρεσία του ΔΟΠΑΒΣ έχει όλα τα στοιχεία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ελέγχουν τη νομιμότητα των διαδικασιών.

 

Όσον αφορά τον κ. Κυρίτση, δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση, πάντα αυτός ήταν.

Καλό είναι όμως να μην θίγει έμπειρους εργαζόμενους του Δήμου, ιδιαίτερα αυτούς που και ο ίδιος εμπιστεύτηκε, οι οποίοι τηρούν όλες τις διαδικασίες και όσα η νομοθεσία προβλέπει.

Μακάρι το νέο έτος να καταφέρει να σταθεί έστω και την ύστατη στιγμή, λίγο πιο υπεύθυνα στα ζητήματα του δήμου και του νησιού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα