Δήμος Χάλκης: Δημιουργία Ρομποτικού Υποβρύχιου Μουσείου από Μαθητές

Ο Δήμος Χάλκης με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνει για την πρωτοβουλία και την οργάνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Αγγελή, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση ενός μοναδικού project από μαθητές της 3ης Γυμνασίου του Σχολικού Συγκροτήματος Χάλκης.

Σε συνεργασία με μαθητές από τη Λίνδο, οι μαθητές δημιούργησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο μουσείο, το οποίο παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το μουσείο περιλαμβάνει αγάλματα με θέματα που σχετίζονται με την Χάλκη ως νησί Ειρήνης και Φιλίας των Νέων, αλλά και ως τόπο με πλούσια ιστορία και παράδοση.

Πλαισιώνεται από 2 ρομποτικές κατασκευές συγκεκριμένα ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που συλλέγει σκουπίδια και νεκρά φύκια από τις παραλίες και μια συσκευή διαλογής σε ανακυκλώσιμα υλικά και φύκια, από τα οποία παράγονται αναμνηστικά για τους επισκέπτες του πάρκου.

Στόχος του project είναι η ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Η ιδέα και η υλοποίηση εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και οδήγησαν σε θερμά συγχαρητήρια προς τα παιδιά για την έμπνευση και την αφοσίωσή τους.

Ο Δήμος Χάλκης, εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του στην Διευθύντρια κ. Φωτεινή Βαδιακα και στον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ραμμο για την υποστήριξη της προσπάθειας των παιδιών, επιπλέον αποφασίζει να υιοθετήσει την εξαιρετική ιδέα του κ. Αγγελή και των παιδιών. Ως εκ τούτου θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση ενός πραγματικού θαλάσσιου μουσείου σε σημείο κοντά στο νησί της Χάλκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα