Δημήτρης Σαράντης στον RV: Να μιλήσουν για τα μαύρα ταμεία του ΔΗΦΟΔΩ, αυτοί που έρχονται από το υπερπέραν και παρουσιάζονται ως πατερούληδες της Αυτοδιοίκησης (audio)

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις των τέως Δημάρχων Κω και Δικαίου Κ. Καΐσερλη και Β. Χατζηγιακουμή

Τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δημήτρη Σαράντη προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις των τέως Δημάρχων Κω και Δικαίου Κώστα Καΐσερλη και Βασίλη Χατζηγιακουμή, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή.

Οι δύο τέως Δήμαρχοι εγκάλεσαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι καταστρατηγεί την αυτοτέλεια του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης, επειδή χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα των δήμων που εκείνοι αδυνατούν είτε να χρηματοδοτήσουν, είτε να υλοποιήσουν, είτε και τα δύο. Παράλληλα απαξίωσαν το Επιμελητήριο και την ΑΝΔΩ, τις οποίες χαρακτήρισαν ως “κάποιες υπηρεσίες στη Ρόδο”, ισχυριζόμενοι ότι “μας έχουν γραμμένους”.

Ο κ. Σαράντης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, τόνισε ότι τα Δωδεκάνησα είναι ενωμένα και παρουσιάζουν ένα τεράστιο έργο, ειδικά την τελευταία πενταετία σε βαθμό «κακουργήματος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ως δείγμα γραφής της εποχής αυτών που “έρχονται από το υπερπέραν και σήμερα διεκδικούν το ρόλο “πατερούλη” στην Αυτοδιοίκηση”, ανέφερε τα μαύρα ταμεία του ΔΗΦΟΔΩ, ο οποίος  χρησιμοποιήθηκε ως μέσο ψηφοθηρίας, την άρνησή τους, μέσω της τότε ΤΕΔΚ να κάνουν την οποιαδήποτε συζήτηση για την αποκατάσταση των στρεβλώσεων στην είσπραξη και κατανομή του ΔΗΦΟΔΩ και που τελικά οδήγησαν την κατάργησή του με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά από προσφυγή του ΕΒΕΔ.

“Κάθε πέτρα γνωρίζει τι γινόταν την εποχή της αυτοδιοικητικής θητείας των τέως Δημάρχων οι οποίοι σήμερα επιχειρούν να παρουσιασθούν ως «πατερούληδες» της Αυτοδιοίκησης για να κινήσουν τα νήματα, ενόψει των εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Σαράντης τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο και οξύμωρο να ενημερώνουν τη νεολαία οι δύο τέως Δήμαρχοι Κω και Δικαίου προκαλώντας με αντιφατικές δηλώσεις για μία κοινωνία εν υπνώσει. Δε μπορείς να χλευάζεις όταν μιλάς για δημοκρατικό προγραμματισμό. Είναι τραγικά τα όσα ειπώθηκαν που μας έχουν πικράνει. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου έχουμε άριστη συνεργασία με τη σημερινή πολυσυλλεκτική δημοτική αρχή, όπως επίσης υπάρχει μία άψογη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων και Επιμελητηρίου».

Αναφορικά με τις δράσεις του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το ΕΒΕΔ διαθέτει παραρτήματα σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο με έδρα τη Ρόδο, όπου υπάρχουν εκλεγμένοι από όλα τα νησιά με παραγόμενο έργο σε όλους τους τομείς.

“Αυτές είναι βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν. Είναι κρίμα για τα παιδιά μας αυτά τα οποία γίνονται και θέλουν να εκπαιδεύσουν και τους νέους. Εγώ δε θέλω να κάνω συστάσεις. Εμείς δείξαμε έναν δρόμο που σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, όμως είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο συντονισμένο, καθότι στηρίχθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους για να κάνει πολιτική. Να προσέξουν να είναι πιο συγκροτημένοι όταν κάνουν δηλώσεις, ειδικά για τη νεολαία. Εδώ στην Κω φυλάμε Θερμοπύλες και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε προτάσεις. Το να κατηγορούμε και να γυρνάμε χρόνια πίσω, είναι λυπηρό. Εγώ προσωπικά λυπάμαι, ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Σαράντης.

Ν.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα