Δημήτρης Γωνιάδης στον RV: Αναμενόμενη η πτώχευση του FTI, προπληρωμένα όλα τα πακέτα που βρίσκονται στην Κω – Η κακή συγκοινωνία είναι το Νο1 ζήτημα που μας αναφέρουν οι πελάτες μας (audio)

Καλεσμένος της πρωινής εκπομπής «Real Kos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο διευθυντής του γραφείου της MTS Kω κύριος Δημήτρης Γωνιάδης συζητώντας για την πτώχευση του FTI, τον αντίκτυπο στην τοπική τουριστική κινηση, καθώς και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά απ’ αυτό.

«Ήταν από λίγο έως πολύ αναμενόμενο αυτό που συνέβη με τον FTI, υπήρχαν συζητήσεις προ του έτους 2024, οπότε ήταν λίγο πιο ομαλή η μετάβαση σε αυτή την κατάσταση. Είχαν προετοιμαστεί τα ξενοδοχεία πιο πολύ, παρ όλα αυτά, όπως και να χει, ήταν μια χρεοκοπία που σε εισαγωγικά δεν την περιμέναμε γιατί δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος όπως η αντίστοιχη της Thomas Cook προ ετών που δημιούργησε τόσο μεγάλο ζήτημα στην αγορά. Ευτυχώς τα ξενοδοχεία είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα από νωρίς και δεχόντουσαν τις κρατήσεις μόνο με προπληρωμή. Έτσι λοιπόν πρόβλημα υφίσταται μόνο για τους πελάτες που είναι να έρθουν στο νησί μας. Όσον αφορά την απορρόφηση αυτού του κοινού, το απορροφούμετα υπόλοιπα γραφεία ενώ σε ότι αφορά τις κρατήσεις που έχουν γίνει για το έτος του 24 επικοινωνούμε συνεχώς εμείς και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία. Σε τοπικό επίπεδο ο μοναδικός αντίκτυπος που θα γίνει αισθητός είναι το πιθανό κλείσιμο του ξενοδοχείου Labranda που άνηκε στον FTI. Αναμένουμε να δούμε και πώς θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, τουλάχιστον σε το σε τοπικό επίπεδο», μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Γωνιάδης για την χρεωκοπία του FTI.

Ιδιαίτερη η αναφορά του κ. Γωνιάδη για την τουριστική κίνηση του νησιού μας, αλλά και τα προβλήματα που συχνά αναφέρουν οι επισκέπτες: «Όσον αφορά γενικά την τουριστική κίνηση του νησιού μας, σίγουρα τα νούμερα θα είναι αντίστοιχα ή και ίσως λίγο υψηλότερα σε σχέση με το έτος του 2023. Αναμένουμε μια καλή σεζόν με ανοικτά ζητήματα ωστόσο. Όπως ο τρόπος που θα απορροφήσουμε εμείς και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία τους πελάτες και τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν. Είναι μια πολύ καλή σεζόν και αναμένεται να πάει πολύ καλά με ανεβασμένη την αγγλική αγορά. Πλέον, όσο και να πέφτει η γερμανική ανεβαίνει η αγγλική και ισοφαρίζει την κατάσταση. Σε τοπικό επίπεδο ωστόσο ένα συχνό πρόβλημα που αναφέρουν οι επισκέπτες μας είναι η έλλειψη συγκοινωνιών, κάτι που δεν τους δίνει την δυνατότητα να επισκεφθούν την τοπική αγορά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα