Δήλωση Γ. Μπακίρη για τα έκτροπα στο κέντρο της Ρόδου: Υποκινούμενοι από συγκεκριμένα κέντρα οι τραμπούκοι

Με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης από ομάδες ακραίων διαδηλωτών, με αποτρόπαιες συμπεριφορές και εικόνες ντροπής, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του εθελοντισμού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου Γιώργος Μπακίρης με επιστολή του σημειώνει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενοι από συγκεκριμένα κέντρα, που επιδίωξαν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού και με υβριστικά συνθήματα, τραμπουκισμούς και επιθέσεις στο κτήριο της Περιφέρειας και στο ξενοδοχείο του Δημάρχου Ρόδου.

Ο κ. Μπακίρης τονίζει ότι καταδικάζει απερίφραστα τις αποτρόπαιες πράξει;

Αναλυτικά η επιστολή:

Μέσα από την τραγική αυτή εμπειρία που βιώσαμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της φωτιάς και την μεγάλη θλίψη που νιώσαμε για τις καταστροφικές συνέπειες της στο φυσικό περιβάλλον και τον πλούτο του νησιού μας, αναδείχθηκε η αξία και η σημασία του εθελοντικού κινήματος στην Ρόδο. Ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης το οποίο συγκλόνισε όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο κάνοντας όλο τον κόσμο ανά την υφήλιο να υποκλιθεί στο μεγαλείο και στην ψυχή του ροδίτη εθελοντή και της ροδίτισσας εθελόντριας μέσα από μαρτυρίες γεμάτες ευγνωμοσύνη και ένα τεράστιο κύμα αγάπης και αφοσίωσης για τον Ροδιακό λαό που αφήνει σίγουρα μια τεράστια παρακαταθήκη μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Δυστυχώς όμως χθες, γίναμε μάρτυρες μιας άλλης ανθρώπινης στάσης ακραίων και αποτρόπαιων συμπεριφορών και εικόνων ντροπής από ομάδες διαδηλωτών οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του εθελοντισμού, πολιτικά υποκινούμενοι από συγκεκριμένα κέντρα, επιδίωξαν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού μας και με υβριστικά συνθήματα, τραμπουκισμούς και επιθέσεις στο κτήριο της Περιφέρειας προσπάθησαν μπροστά στα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών, αδιαφορώντας πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες δυσφήμησης για την εικόνα του νησιού μας, να θίξουν, να συκοφαντήσουν και να διασύρουν την προσωπικότητα και το ηθικό κύρος του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη με στόχο να τον πλήξουν πολιτικά δυσφημίζοντας ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο το τουριστικό μας προϊόν σε μια χρονική στιγμή που γίνεται τεράστια προσπάθεια να ανακάμψει και να μπει σε κανονικότητα ο τουρισμός στο νησί μας.

Καταδικάζω απερίφραστα και απόλυτα όλες αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις χάους και αναρχίας αλλά και οποιεσδήποτε άλλε ενέργειες και στάσεις, τοξικότητας, χυδαιότητας και μισαλλοδοξίας από όπου και αν προέρχονται και συστρατεύομαι στην αποδοκιμασία παραβατικών συμπεριφορών και πρακτικών όχλου και στην απομόνωση τους.

Τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν και δεν αξίζουν στην Ρόδο που ονειρευόμαστε.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου Γιώργος Μπακίρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα