Διάλεξη: “Ιστορικές συνοικίες στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου”, στην οπλοθήκη de Milly (audio)

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια μοναδική μεσαιωνική πόλη, αντάξια της κήρυξής της από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όμως πόσο πραγματικά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της είναι γνωστό στο ευρύ κοινό;
Κι αν οι γνώσεις μας για την ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμά της είναι περιορισμένες, τότε πώς περιμένουμε αυτό να γίνει σεβαστό από τους χρήστες του, να το προστατεύσουν και να το παραδώσουν αναλλοίωτο στις επόμενες γενιές;
Ελάτε να ξαναθυμηθούμε την ιστορία της πόλης μας, επιχειρώντας μια νοερή περιήγηση στον γοητευτικό κόσμο της καθημερινής ζωής του περασμένου αιώνα στις γειτονιές και τα μνημεία της.
Το ταξίδι στο παρελθόν θα έχει λίγο απ’ όλα: ιστορική έρευνα, αρχιτεκτονική, ξεχασμένη ονοματολογία οδών και πλατειών, επαγγέλματα και φωτογραφικές λήψεις από έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια.
Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, σας περιμένουμε την Παρασκευή 12/4/2024 και ώρα 19:00, στην μεσαιωνική οπλοθήκη de Milly, στην πλατεία Σύμης, στην ομιλία της αρχαιολόγου κ. Παναγιώτας Ψαρρή, με τίτλο: “Ιστορικές συνοικίες στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου”.

Είσοδος ελεύθερη

Η αρχαιολόγος Παναγιώτα Ψαρρή, μίλησε στον RV και την Ρένα Παυλάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα