Δ. Σαράντης στον RV για το 75% από το Τέλος Ανθεκτικότητας: “Ο τόπος χρειάζεται συνεργασία και συστράτευση. Η ΤΟ του ΠΑΣΟΚ Κω, μας λέει για το 60%. Μάλλον θέλει λιγότερα χρήματα!” (audio)

Απάντηση του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κω

Στη διεκδίκηση του 75% από το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου,  αναφέρθηκε διεξοδικά μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη o Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δημήτρης Σαράντης, απαντώντας και στην ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κω.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Όπως τόνισε ο κ. Σαράντης, το ζητούμενο είναι να υπάρχει κοινή συστράτευση και συνεργασία στα νησιά μας για την αναπτυξιακή τους πορεία και σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να επιστρέφονται τα χρήματα στον τόπο για επενδύσεις, θα πρέπει να υπάρχει ενιαίο κοινό μέτωπο. Καυτηρίασε δε το γεγονός ότι ενώ οι προσπάθειες γίνονται για το 75% από το Τέλος Ανθεκτικότητας, η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, φέρνει ως παράδειγμα έναν Δήμαρχο της Κρήτης που διεκδικεί το 60%!!

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαράντης επισήμανε:

Συνεργασία και στράτευση είναι αυτό το οποίο χρειάζεται ο τόπος. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όταν ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ψήφισε το τέλος ανθεκτικότητας, για το ποσοστό του 75% και παράλληλα χθες είδαμε ένα πολύ πονηρό δημοσίευμα από την Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κω που λέει “ένα στοπ στην παραπληροφόρηση, την εξτρεμιστική πολιτική προπαγάνδα”. Για να πάει ένας τόπος μπροστά, αν δεν υπάρχει το πάμε όλοι μαζί, δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και μας λέει το ΠΑΣΟΚ για το δήμο Πλατανιά, μιλάμε τώρα για την Κρήτη, που λέει ότι ο δήμαρχος εκεί έκανε αυτό… Αυτός ο άνθρωπος μιλάει 60% κι ερχόμαστε εμείς και μιλάμε για 75%.

Εμείς είχαμε μία κακή εμπειρία του ΔΗΦΟΔΩ. Είδαμε ότι εκείνη η μαγική ανταποδοτικότητα δεν υπήρξε στον τόπο τελικά και δεν θέλω αυτή τη φορά να γίνει το ανάποδο. Εμείς τότε οι επιχειρηματίες ως Επιμελητήριο κυνηγούσαμε τους Δήμους για την ανταποδοτικότητα, να μην τους κυνηγούν τώρα οι ξενοδόχοι.

Τα πράγματα είναι απλά, διεκδικούμε μέσα από αυτό το τέλος, αυτή η μαγική κλιματική αλλαγή, μία λέξη η οποία μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο ανέχονται όλα τα κράτη του πλανήτη, έχουν αποδεχθεί αυτό τον όρο και πληρώνουν. Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι, εδώ οι Δήμοι μας έχουν τεράστια θέματα, φαίνεται ότι έχουμε μείνει πίσω και το έχουν αποδεχτεί όλοι, τα λιμάνια μας υποφέρουν, υποφέρουμε στα σχολεία μας, υποφέρουμε στα δίκτυα αποχέτευσης, τα έχουμε πει όλοι, αλλά ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε πράξη και να δουν οι πολίτες των νησιών μας ότι αυτό το τέλος που πληρώνουν αυτοί που κάνουν διανυκτέρευση, έπιασαν τόπο. Η κυρία Σταθοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκπροσωπεί ένα κόμμα και ψηφίζεται το θέμα ομόφωνα, να βγαίνει ο Δήμαρχος της Κω και να λέει όχι το 75% αλλά το 100% και έρχεται τώρα η ΤΟ του ΠΑΣΟΚ Κω να μας λέει για το 60%, μάλλον αυτοί θέλανε λιγότερα χρήματα…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα