Χρήστος Ευστρατίου στον RV: Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει στη Ρόδο (audio)

Τι είναι το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων που θα εγκατασταθεί στη Ρόδο

 

Σύμβαση ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία υπεγράφη από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. 

Eίναι η πρώτη υπογραφή σύμβασης για προμήθεια εξοπλισμού του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

“Τα κινητά κέντρα επιχειρήσεων αντιστοιχούν ένα σε κάθε περιφέρεια της χώρας.  Ένα από τα 13 θα βρεθεί και  θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στη Ρόδο Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων που αντιστοιχούν για κάθε περιφέρεια της χώρας και μάλιστα σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο θα εγκατασταθεί στη Ρόδο, σε έκταση που έχει ήδη βρεθεί.

Η έκταση αυτή είναι τεσσάρων στρεμμάτων, βρίσκεται στ’ Ασγούρου και μετά την επιτυχή έκβαση που είχε η υπόθεση διεκδίκησής της από ιδιώτη, αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωσή της και να εγκατασταθεί σε αυτήν το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων” δήλωσε στον RealVoice 99.5  και τη Δέσποινα Κουλούμπρη , o Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκάνησου κ Χρήστος Ευστρατίου 

Ο κ. Ευστρατίου επεσήμανε ότι το Κέντρο, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ. θα υπάγεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα στελεχωθεί από προσωπικό της Υπηρεσίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

«Αυτά προηγούνται σήμερα και ακολουθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπογραφές άλλων συμβάσεων για αεροσκάφη, ελικόπτερα βαρέως τύπου, μεσαίου τύπου, για drones, σένσορες, ραντάρ, μετεωρολογικούς σταθμούς, τεχνητή νοημοσύνη , ψηφιοποίηση και εκπαίδευση.

Όλα αυτά μαζί, αποτελούν σε μία πολύ δύσκολη εποχή της κλιματικής κρίσης που βλέπετε τις συνέπειές της σε όλο τον πλανήτη και στη χώρα μας, την “προίκα” του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους.

Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Όλα αυτά θ’ αρχίσουν να παραδίδονται από τις αρχές του 2025 και νομίζω, ότι είναι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα συνεισφέρουν στην υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και εν γένει του έργου της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση σοβαρών εκτάκτων καταστάσεων, στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής δράσης αλλά και στην εύρυθμη διοίκηση και λειτουργία του συνόλου των επιχειρησιακών φορέων στο πεδίο.

Τα νέα Κέντρα θα τοποθετηθούν στις 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις της χώρας και έρχονται να προστεθούν στα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα με την κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΟΣ» που ήδη διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κάθε Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων αποτελείται από ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4 το πρώτο με θέσεις εργασίας τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ένα προσδεδεμένο drone για άμεση μετάδοση οπτικού υλικού, ενώ το δεύτερο ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα