Χρ.Τοπκαράς – Απ.Μαριεττής στον RV: Εκδήλωση στη Ρόδο για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (audio)

Ημέρα σημαντική και καθοριστική για γενιές Ελλήνων του Πόντου. Μνήμη που δεν πρέπει να ξεχαστεί από τις νεότερες ηλικίες.

 

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

 

Ημέρα σημαντική και καθοριστική για γενιές Ελλήνων του Πόντου. Μνήμη που δεν πρέπει να ξεχαστεί από τις νεότερες ηλικίες.

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου ο «Διγενής» στα πλαίσια της ημέρας Μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει   εκδήλωση με θέμα  «Ν’ αϊλί εμέν» την  Κυριακή 19 Μαΐου 2024  στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική πόλη της  Ρόδου στις 19:30 το απόγευμα 

“Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η προβολή και η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, η ανάδειξη της λαϊκής μας κουλτούρας και η ενασχόληση όλο και περισσότερο νέων σε αυτήν”  δήλωσαν στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” στον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κουλούμπρη  ο Πρόεδρος του Ποντιακού  Συλλόγου Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ  κ. Χρήστος Τοπκαράς και ο σκηνοθέτης κ. Μαριεττής Απόστολος 

19 Μαΐου  Είμαστε αυτοί που δε ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΗΚΑΝ…

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

353.000 ψυχές ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Όσο ζούμε θα αγωνιζόμαστε για αυτήν

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

Σύλλογος Ποντίων Ρόδου ο «Διγενής»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου διαγράφοντας μια μακρά πορεία από το 1982 έως και σήμερα. Μέσα στα 40 χρόνια ζωής του μπόρεσε και επιβίωσε στους κόλπους μιας ξένης για τα μέλη του γης, όχι όμως και αφιλόξενης. Συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε πολλές από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται όλα αυτά τα χρόνια τόσο στα στενά τοπικά πλαίσια, του Δήμου και της Περιφέρειας, όσο και στα ευρύτερα του ελλαδικού χώρου.

Και όπως αναφέρουν τα μέλη του: «Παράδοση είναι… τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού, τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, τα έθιμα, οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά, οι ενδυμασίες, τα κεντήματα, τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας, αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης»!

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα