Χατζηδιάκος: Απάντηση σε δηλώσεις περί “πολιτικής αλητείας”

Με αφορμή εκφράσεις «συναδέλφου» δημοτικού συμβούλου περί «πολιτικής αλητείας», σχετικά με δηλώσεις μου για το θέμα των ελαφιών σε ραδιοφωνική εκπομπή, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Στη πολύχρονη διαδρομή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση έμαθα πρώτα απ’ όλα να είμαι ευθύς και να εκφράζω ευθαρσώς την άποψή μου, σεβόμενος πάντα τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Οι πρακτικές και ο όρος «πολιτική αλητεία» είναι ξένες με τον χαρακτήρα μου, τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ και αυτό είναι σε συνάρτηση με την παιδεία, τις καταβολές και την προηγούμενη διαδρομή του καθενός μας. Σεβόμενος τις θεσμικές ιδιότητες που υπηρέτησα και υπηρετώ, πιστεύω ότι:

«Πολιτική αλητεία» είναι, το να κάνεις δημόσια «ψευτοπαλικαρίστικες» δηλώσεις και κατ’ ιδίαν να παραδέχεσαι τα αντίθετα. (δηλαδή: Το να λες άλλα μπροστά και άλλα πίσω, όπως λέει ο λαός).

«Πολιτική αλητεία» είναι, να υπερασπίζεσαι κάτι που δεν το πιστεύεις και σου το επιβάλουν άλλοι.

«Πολιτική αλητεία» είναι, να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, αμφισβητώντας ακόμη και ηχογραφημένες δηλώσεις των «αφεντικών» σου.

«Πολιτική αλητεία» είναι, το να απολαμβάνεις πολλαπλά αξιώματα και συγχρόνως να τα αφορίζεις.

Βέβαια όταν η πολυθεσία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει απαγορευθεί με νόμο, χρειάζεται «πολιτικό θράσος» να υπερασπίζεσαι την τετραθεσία: του εντεταλμένου, του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ ακόμη και όταν αμοίβεσαι μόνο για την μία θέση. «Αναγκάζεσαι» να καταφεύγεις στον «πολιτικό τσαμπουκά» για να δικαιολογήσεις και να συγκαλύψεις τις εντολές, τις υποδείξεις αλλά και την άγνοια του «αυθέντη» σου. Όμως στο τέλος είναι εύκολο να αποδειχθεί «η γύμνια του Βασιλιά» !!!

Αυτά άπαξ δια παντός γιατί δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ με ανούσιες αντιπαραθέσεις, όταν η τοπική κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τον καθένα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα