Χαράλαμπος Ναβροζίδης στον RV: Κάποιοι εν όψει Ευρωεκλογών, παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος της προόδου του τόπου μας (audio)

Καλεσμένος στην εκπομπή «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης συζητώντας για την είσπραξη του τέλους ανθεκτικότητας από την Περιφέρεια, καθώς και για την unfair κίνηση της έκτακτης συνεδρίασης της ΠΕΔ προς αυτή την κατεύθυνση, ενόσω στην Αθήνα ανακοινώνονταν έργα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα Δωδεκάνησα.

«Προκαλεί απορίες η κίνηση των Δημάρχων Δωδεκανήσου να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ, όταν δεν έχουν ακόμη συνεδριάσει καν τακτικά ως νέο σώμα και μάλιστα ακριβώς την ίδια ώρα που η Υφυπουργός Ενέργειας κυρία Σδούκου ανακοίνωνε απ’ το βήμα της παρουσίασης του «The Rhodes CoLab» έργα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα νησιά μας, εκείνοι πυροδοτούσαν τις σχέσεις μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης προσπαθώντας να υποδαυλίσουν την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απορίες προκαλούνται και απ’ το γεγονός ότι η ανακοίνωση της απόφασης του ΠΣ, δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ στις 26 Μαρτίου. Υποθέτω ότι το να δημοσιεύει η ΚΕΔΕ μια ανακοίνωση, μάλλον την υιοθετεί κιόλας. Σε κάθε περίπτωση εγώ μιλώ με πολύ θετική διάθεση για τους συναδέλφους στον α’ βαθμό. Εδώ δεν μιλάμε για εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ α’ και β’ βαθμού, αλλά για έναν διαρκή αγώνα για τα νησιά μας. Δεν αρκεί να λέμε ότι υποστηρίζουμε την ενότητα, πρέπει και να το υλοποιούμε κιόλας», μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Ναβροζίδης.

Αναφορικά με την πορεία του αιτήματος της Περιφέρειας για διεκδίκηση του 75% του τοπικά εισπραττόμενους τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ο κ. Ναβροζίδης σημείωσε: «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί αυτά τα ποσά και όπως δήλωσε κι ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος τα ποσά αυτά θα δοθούν στους δήμους αναλογικά και ξεχωριστά με ξεχωριστό κωδικό. Οπότε δεν στέκει η διεκδίκηση απ’ τους Δήμους διότι και η Περιφέρεια στους Δήμους θέλει να τα δώσει. Όπως έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα συνεισφέρει είτε μέσω παροχής τεχνικών υπηρεσιών είτε χρηματοδοτήσεων».

Για τι διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα σε τοπικό επίπεδο ο κ. Ναβροζίδης δήλωσε τα εξής: «Όσον αφορά την Κω, υπήρξε προ ημερών δημοσίευμα του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Ας αξιολογήσει ο κόσμος πως γίνεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Κω να συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ κι ας αναλογιστεί ότι κάποιοι παίζουν εν’ όψει Ευρωεκλογών, κομματικά παιχνίδια εις βάρος των νησιών και των πολιτών. Άραγε η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Κω αναιρεί και την απόφαση της Παράταξης Νέα Εποχή του κ. Παπανικόλα που ομονόησε στην απόφαση του ΠΣ; Ας λύσουν λοιπόν τα εσωτερικά τους ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ και ας μην αναλώνονται σε παιχνίδια μικροπολιτικής. Είναι προβλέψιμοι. Δεν τοποθετούμαι κομματικά, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Όμως δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι παίζονται μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος του τοπικού συμφέροντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα