Χαμός με 110 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο σήμερα!

Ξεπέρασαν τις 100 οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σήμερα, με αποτέλεσμα να επικρατεί χαμός στους ελληνικούς αιθέρες! Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 110 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 20 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, τέσσερα ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και δύο σχηματισμοί τεσσάρων μαχητικών πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV που πραγματοποίησαν τις 62 παραβιάσεις και δύο ATR-72.

Εκ των 110 παραβιάσεων, οι τέσσερις ήταν οι υπερπτήσεις από τα τουρκικά μαχητικά και drone.

Τέσσερα από τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα