Χ. Γιασιράνη στον RV: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν εξεταστεί στον τόπο τους, από το Παιδοφθαλμολογικό που εξόπλισε η Περιφέρεια στο ΓΝΡ (audio)

"Η χαρά μας είναι μεγάλη όταν οι προσπάθειες μας πιάνουν τόπο", δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Η ίδρυση του Παιδοφθαλμολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Ρόδου δημιούργησε μια νέα παροχή υγείας στους συμπολίτες μας και μια ακόμα ενίσχυση από την πλευρά μας στο ΕΣΥ, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη.

Όπως είπε η κα Γιασιράνη,” η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέδωσε με πολύ μεγάλη χαρά εξοπλισμό στο Παιδοφμαλμολογικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και παράλληλα εξοπλισμό και για μία κινητή μονάδα που εξυπηρετεί πολλούς συμπολίτες μας στα Κέντρα Υγείας του νησιού, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινείται ο Ροδίτης για να κάνει εξετάσεις το παιδί του.  Στην Ελλάδα είναι λιγότερες από δέκα τα αντίστοιχα ιατρεία που λειτουργούν σε δομές του ΕΣΥ. Με τη συμβολή της Περιφέρειας, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Παιδοφθαλμολογικό, 100 παιδιά από 9 μηνών έως 16 ετών, τα μισά από αυτά, για πρώτη φορά.

“Η χαρά μας είναι μεγάλη όταν οι προσπάθειες μας πιάνουν τόπο.  Θερμά συγχαρητήρια στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου μας, τον Διευθυντή Μιχάλη Κόκκινο και τους συνεργάτες του οφθαλμίατρους , που σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας του παιδοφθαλμολογικού Ιατρείου που ιδρύσαμε, παρουσιάζουν αποτελέσματα και κάνουν ανακοινώσεις σε επιστημονικές Ημερίδες και Συνέδρια”, πρόσθεσε η κα Γιασιράνη.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην εβδομάδα ενημέρωσης για τα βλαστοκύτταρα

Για δεύτερη χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην εβδομάδα ενημέρωσης, από σήμερα έως τις 17 Νοεμβρίου, για τα Βλαστοκύτταρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Σήμερα στις 7 μ.μ. το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα φωταγωγηθεί με ανάλογα χρώματα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ομφαλικού Αίματος, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη των δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης.

Για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναζητά εντός και εντός των ορίων της δράσεις ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας που αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας. Για δεύτερη χρονιά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια Κρήτης και τη ΔηΤΟΒ Κρήτης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος, ώστε αυτό το πολύτιμο για τη ζωή αγαθό, να δωρίζεται για τους συνανθρώπους μας με αιματολογικές ασθένειες ή εκφυλιστικά νοσήματα και ν’ αξιοποιείται για καινοτόμες θεραπείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα