Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής και η δασκάλα του

Από τη Φλώρινα η νέα Δασκάλα στους Αρκιούς. Νεαρή, όμορφη, με προσδοκίες και με πολύ διάθεση να προσφέρει. Το όνομα αυτής, Ιωάννα Θεοφανίδου.
«Ήμουν διευθύντρια πέρσι στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσομηλιάς στους Φούρνους, ένα απομακρυσμένο χωριό. Ήταν η πρώτη φορά που είχα επαφή με σχολείο.
Και σε συνεργασία με το δήμο είχαμε κάνει ανακαίνιση το σχολείο. Δεν ήθελα να το αφήσω σε άσχημη κατάσταση φεύγοντας. Ήθελα να το αφήσω «κουκλί». Είχα μία πολύ καλή συνεργασία με το δήμο Φούρνων, με βοήθησαν πολύ και στήριξαν την προσπάθεια μου.
Οι κάτοικοι της Χρυσομηλιάς ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι και με είχαν σαν παιδί τους. Γνώρισα έναν διαφορετικό πολιτισμό. Μία νοοτροπία χωρίς άγχος. Δεν έχουμε να φάμε σήμερα; Δεν έχει ψάρια; Θα φάμε χόρτα. Δεν έχουμε χόρτα θα φάμε αυγά. Δεν αγχωνόντουσαν για το σπίτι τους, για τα ρούχα τους. Τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και το χωριό μια οικογένεια, μία αγκαλιά όλοι. Γνώρισα έναν άλλο τρόπο ζωής, οι άνθρωποι νοιάζονταν μόνο για τα σημαντικά”.
Πως σου φάνηκαν οι Αρκιοί. « Ένα πολύ όμορφο μέρος, ένα διαμάντι. Μ΄ άρεσε πολύ σαν νησί, δεν ξέρω βέβαια πως είναι το χειμώνα αλλά αυτό δε με φοβίζει. Το άγχος μου είναι να έχω μόνο ανθρώπους γύρω μου. Να μη φοβάμαι. Με την πρώτη ματιά βρήκα στο νησί πολύ καλούς ανθρώπους, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους».

Όσο για το σχολείο… «Το σχολείο έχει πολύ καλές υποδομές αλλά είναι λίγο παραμελημένο. Ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά η φετινή, κι εύχομαι να είναι και πολύ δημιουργική». Μας λέει η Ιώννα, η νέα δασκάλα των Αρκιών.

Πηγή  humanstories.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα