Αποζημίωση σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Για πρώτη φορά σε εκλογές θα αποζημιωθούν και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί ορίζεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και 30 ευρώ για την δεύτερη (αν χρειαστεί) Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Αξίζει ωστόσο να διευκρινιστεί πως η εκλογική αποζημίωση θα δοθεί μόνο εφόσον δηλωθούν από το δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος στο οποίο έχουν διοριστεί. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει νωρίς το πρωί με το άνοιγμα της κάλπης, δηλαδή στις 7 το πρωί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής θα πρέπει να βρίσκεται στο εκλογικό του τμήμα την ώρα εκείνη καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να λάβει την αποζημίωση.

Αναλυτικά, το άρθρο 2 της σχετικής απόφασης για την εκλογική αποζημίωση των μελών της εφορευτικής επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Αποζημίωση μελών εφορευτικών επιτροπών

1. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών του άρθρου 38 του ν. 4648/2019 (Α’ 205) για τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, καταβάλλεται αποζημίωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 3 και 7 της παρούσης.

2. Το καταβαλλόμενο ποσό είναι ακατάσχετο, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα