Αποστολή ανακυκλώσιμων υλικών από τη Νίσυρο

Ο Δήμος Νισύρου συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης της Ανακύκλωσης και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), την εταιρία W.A.😭. καθώς και με τοπικό ιδιωτικό φορέα στην Κω, πραγματοποίησε τις παρακάτω ενέργειες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή:

1. Συλλέχτηκαν και εστάλησαν στην Αθήνα παλαιές ηλεκτρικές συσκευές και παλαιά σίδερα, συνολικού βάρους 2.100 κιλών.
2. Επίσης συλλέχτηκαν και εστάλησαν τα ανακυκλώσιμα είδη:
-19 παλέτες χαρτί, συνολικού βάρους 9.600 κιλών
-3 παλέτες πλαστικό PET
-2 παλέτες διάφορα προς διαλογή
-61 μη λειτουργικοί πλαστικοί κάδοι διαφόρων μεγεθών

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, συλλέγει με ηλεκτρικό όχημα και μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στην αποθήκη του δήμου όπου και γίνεται διαλογή και συμπίεση των υλικών, σε ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης. Για το γυαλί ο Δήμος μας διαθέτει μηχάνημα θραύσης που το μετατρέπει σε μικρά σωματίδια για χρήση σε οικοδομικά υλικά.

Εντός του προσεχούς διαστήματος, αναμένουμε να παραλάβουμε καινούριους κάδους για όλα τα είδη των ανακυκλώσιμων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ακόμα περισσότερα σημεία του νησιού και όσοι κάδοι είχαν υποστεί ζημιές να αντικατασταθούν.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους πολίτες, έτσι ώστε να έχουν όλοι κάδους ανακύκλωσης σε κοντινή απόσταση από τις οικίες τους και να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, στην απαραίτητη για το περιβάλλον αυτή δράση.
Αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και να συμβάλλουμε τα μέγιστα για αυτό, δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά μας και ελπίζοντας για το καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα