Απομακρύνεται άμεσα ο όγκος των απορριμμάτων από τη Χάλκη

Ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης είχε συνάντηση με τον Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Χάλκης στις οργανωμένες δομές ΧΥΤΑ Ρόδου για τα σύμμεικτα απορρίμματα και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών -ΚΔΑΥ- Ρόδου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας, της από θαλάσσης μεταφοράς απορριμμάτων, ο Δήμαρχος ανέλυσε τα αναπόφευκτα προβλήματα που προκύπτουν από τις εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα και τα ανεκτέλεστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Επίσης φλέγον ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι τα παραγόμενα ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα απορρίμματα στο νησί είναι περισσότερα από εκείνα που μπορούν αναλογικά, με τα προκαθορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, να μεταφερθούν από τα press Containers του αναδόχου.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε στον Γενικό Γραμματέα την χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ μεσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την κατασκευή αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο αυτή την στιγμή συλλέγονται τα απορρίμματα, πριν μεταφερθούν στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γραφάκο ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου και σε συνεργασία με το ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου θα απομακρυνθεί άμεσα ο όγκος των απορριμμάτων, ώστε να τοποθετηθεί η ράμπα και το νέο σιλό προκειμένου να γίνεται καλύτερη και ασφαλέστερη η φόρτωση των νέων Containers.

Ο κ. Γραφάκος συνεχάρη το Δήμαρχο για την εξαιρετική προσπάθεια παρά τις μεγάλες και αντίξοες δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω έλλειψης προσωπικού σε έναν μικρό και υποστελεχωμένο νησιωτικό Δήμο όπως η Χάλκη.

Το καινοτόμο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων Πόρτα – Πόρτα αποτελεί πρωτοπορία, και όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος «οφείλουν να παραδειγματιστούν σε όλη την χώρα από τον Δήμο Χάλκης και να ξεκινήσουν ανάλογες προσπάθειες και σε άλλους Δήμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα