Αποκαρδιωτική η εικόνα της παραλίας στα Κρητικά της Ρόδου

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της παραλίας στα Κρητικά της Ρόδου, παρότι η τουριστική σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά, αφού ακόμη δεν έχει καθαρισθεί η ακτή, μοιάζοντας με χωματερή, αν και απέχει λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης και κάτω από πεντάστερες και τετράστερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τα σκουπίδια/φερτά υλικά έχουν κατακλύσει την παραλία απ’ άκρο εις άκρο, δείχνοντας μία απαράδεκτη εικόνα εγκαταλελειμμένης ακτογραμμής. Από μπουκάλια, μπιτόνια, αποτσίγαρα, συσκευασίες τροφίμων, σακούλες, τενεκέδες, παπούτσια, σωλήνες, κουβάδες, ξύλα, σίδερα, γυαλιά, αλουμινένια κουτιά, πλαστικά και ό,τι μπορεί κανείς να φαντασθεί, κατακλύζουν την κατά τα άλλα πανέμορφη παραλία με τα τιρκουάζ νερά. Ασυνείδητοι που τα παρατούν εκεί δημιουργώντας σκουπιδότοπο ή φερτά υλικά που βγάζει η θάλασσα ή μεταφέρονται από τον αέρα, αλλά πρέπει το γρηγορότερο να απομακρυνθούν και να καθαρισθεί η ακτή.

Βεβαίως με τον αέρα και τον κυματισμό, τα σκουπίδια από την παραλία τελικά μεταφέρονται εντός της θάλασσας κι από εκεί ταξιδεύουν μίλια μακριά ενώ όπως είναι γνωστό ιδιαίτερα για τα πλαστικά, καταλήγουν μέσω των ψαριών και άλλων ειδών στην διατροφική μας αλυσίδα.

Στη συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, γιατί δεν είναι οργανωμένη, αλλά είναι σημείο που συγκεντρώνει δεκάδες παραθεριστές, αλλά και ντόπιους λουόμενους καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα