Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του (121 του 2024) οδηγεί εκτός φυλακής τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Την πόρτα εξόδου της φυλακής θα περάσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος ,καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για την διεύθυνση του ναζιστικού μορφώματος που “υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος” ανέπτυξε αιματηρή δράση επί σειρά ετών, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας .

Με την απόφαση τους (αριθμός βουλεύματος 121/2024) οι δικαστές του Συμβουλίου παρότι είχαν αρνητική εισαγγελική εισήγηση , αποδέχθηκαν την αίτηση που υπέβαλε ο Μιχαλολιάκος για υφ’ όρων απόλυση από την φυλακή , επιβάλλοντας του, περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα το βούλευμα επιβάλλει τους όρους της

* απαγόρευσης εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

* υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα Πεύκης -όπου είναι ο τόπος διαμονής του – μια φορά τον μήνα

* απαγόρευσης συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του καταδικασμένους για την ίδια υπόθεση

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε την γνώμη πως ο Μιχαλολιάκος δεν πρέπει να βγει από την φυλακή , αποδεχόμενος ότι τυπικά πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί. Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός τόνιζε στην εισήγηση του προς το δικαστικό συμβούλιο, ότι ο κρατούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί καθώς δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απόλυτη στην απόρριψη της αίτησης Μιχαλολιάκου , θεωρώντας πως ο κρατούμενος δεν έχει επιδείξει συμπεριφορές που δηλώνουν μεταμέλεια για όσα του αποδίδονται και ότι επίσης δεν δηλώνει τίποτε πως έχει υπάρξει ηθική βελτίωση του αιτούντος . Εμφανίζει μάλιστα ο εισαγγελέας σωρεία αρθρογραφίας του Μιχαλολιάκου που ενισχύει , όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός , την άποψη του, καθώς ο έγκλειστος εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Οι δικαστές ωστόσο έκριναν πως οι όποιες αμφιβολίες συντρέχουν στο πρόσωπο του καταδικασμένου, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Επιπλέον αξιολόγησαν την διαγωγή του θετικά και δεν δέχθηκαν ότι η αρθρογραφία του, δηλώνει ένδειξη τέλεσης νέων πράξεων αν αποφυλακιστεί.

amna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα