Απάντηση του Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου (video)

 

 

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Νικητιάδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αντικείμενο της ερώτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου.

Στην πρωτολογία του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Τα δρομολόγια με τις νέες συμβάσεις για το ακριτικό Αγαθονήσι, ξεκίνησαν από 1η Δεκεμβρίου. Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς, την  εθνική αντιπροσωπεία και κυρίως τον ελληνικό λαό, ότι το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά της πατρίδας μας».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται συνολικά 5 δρομολόγια την εβδομάδα, που συνδέουν το Αγαθονήσι με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου» αναφέροντας ότι «σήμερα υπογράφεται μία σύμβαση για δύο επιπλέον δρομολόγια τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. Δηλαδή 7 στο σύνολο. Αυτά τα 7 παραπάνω δρομολόγια από  τις 3 Μαρτίου του 2024 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου του 2024 θα αυξηθούν σε 9 δρομολόγια, έναν μήνα παραπάνω σε σχέση με το φετινό σχεδιασμό».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το αρχικό ποσό το οποίο προβλεπόταν για τα επόμενα δύο χρόνια 2024-2025, ανερχόταν συνολικά στα 150.000.000  τόσο για τις Άγονες Γραμμές. Αυτό θα προκαλούσε πρόβλημα καθώς με τις διαθέσιμες αυτές πιστώσεις θα ήταν αδύνατο να προκηρυχθούν δρομολογιακές γραμμές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και θα οδηγούμασταν σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Με προσωπικές ενέργειες και την αρμονική συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιαιτέρως του κ.Παπαθανάση, τον οποίον θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, οι διαθέσιμες πιστώσεις για το 2024 μόνο για τις άγονες γραμμές, ανέρχονται στα 154 εκ. ευρώ» προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 60 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Παππάς, επισήμανε: «Από τη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα μεριμνώ για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας και ειδικά των ακριτικών, όχι μόνο για την ασφάλεια των κατοίκων τους αλλά κυρίως για την ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών. Δεν πρέπει να μιλάμε για άγονες γραμμές, αλλά για γραμμές ανάπτυξης και προόδου της νησιωτικότητας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα