Αντώνης Καμπουράκης: Εχθροί του Κολιάδη δεν είμαστε εμείς, αλλά η εμμονή του στο παρελθόν

Με γραπτή δήλωση του ο Αντώνης Καμπουράκης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, απαντώντας στις δηλώσεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη, με αφορμή τη χθεσινή συνάντησή τους, αναφέρει τα εξής:

120 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της, η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Κολιάδης, συνεχίζουν να λειτουργούν, σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λαϊκισμός, επιθετική συμπεριφορά, ειρωνείες, κατηγορίες για όλους και για όλα, και το κυριότερο: εμμονή στο παρελθόν.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος μιας επικοινωνιακής τακτικής, για να δικαιολογηθούν λάθη και παραλείψεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Το χειρότερο όμως, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαμε στο γραφείο του Δημάρχου, την οποία ο ίδιος ζήτησε, είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει κατανοήσει το νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου κινείται ο Δήμος, απέναντι στους προμηθευτές και στους συνεργάτες της. Είτε, η δουλειά γίνεται σωστά και παραλαμβάνεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Είτε, ΔΕΝ εκτελείται σωστά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, και τότε ΔΕΝ παραλαμβάνεται. Όλα τα άλλα, δεν προσφέρουν τίποτα.

Σχετικά με το ζήτημα των πληρωμών των αναδόχων-ιδιωτών, και στον τομέα της καθαριότητας, παρά τις κατηγορίες της Δημοτικής Αρχής, ότι επί των ημερών μας και για τέσσερις μήνες δεν έγινε καμία απολύτως πληρωμή, διαπιστώθηκε ότι σοβαρές πληρωμές γίνονταν, προς όλους. Δεδομένων δε, των περσινών συνθηκών, ο Δήμος Ρόδου ανταποκρινόταν στις οικονομικές του υποχρεώσεις, προτάσσοντας την αδυναμία του πολίτη, της Ροδίτισσας και του Ροδίτη. Γι’ αυτό και τύγχανε, της εμπιστοσύνης όλων.

Η παντελής και πρωτοφανής για τα δημοτικά πράγματα επιλογή, της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να λέει ένα μεγάλο όχι, σε κάθε πρότασή μας και να προσπαθεί να μηδενίσει κάθε τι, που έγινε στο παρελθόν, αποδεικνύεται και στο ζήτημα της αστικής ανάπλασης της πόλης της Ρόδου.  Ένα κολοσσιαίο έργο πνοής για τη Ρόδο μας, που ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια ΝΑ και με την Κεντρική Κυβέρνηση, ο κ. Δήμαρχος το αγνοεί πλήρως, και δεν μπορεί να το βρει ….στα αρχεία του.

Με την ευκαιρία αυτής της ανεύθυνης και επιπόλαιας στάσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δύο ξεκάθαρες αλήθειες:

Η πρώτη είναι, ότι κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να λειτουργεί, με το βλέμμα στο Παρόν και στο Μέλλον.

Η δεύτερη είναι, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τα πρόσωπα και κυρίως τους χιλιάδες πολίτες, που ψήφισαν την παράταξή μας. Ειδικά μεν, όταν σοβαρές και ουσιαστικές θεσμικές συναντήσεις, γίνονται εντός του Ιστορικού Γραφείου του Δημάρχου Ρόδου. Ειδικά δε, την Μεγάλη Δευτέρα, κατά την Μεγαλοβδομάδα του Άγιου Πάσχα.

Εμείς, μπορεί να έχουμε διαφορετική αντίληψη, για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί και που να στοχεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού. Αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε, και με θέσεις και με προτάσεις, σε κάθε θετική πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ. Κολιάδης και όσοι τον στηρίζουν, να κατανοήσουν ότι εχθροί τους δεν είμαστε εμείς, αλλά η εμμονή τους, σε λογικές αυταρχισμού και η αλαζονική τους συμπεριφορά. Την οποία σήμερα, ξεπέρασαν μακράν.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης,

Με Δύναμη για τη Ρόδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα