Αντ. Καμπουράκης: Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Ρόδου, αποτελεί μια επένδυση στο παρόν και στο μέλλον

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης  με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στη Ρόδο έκανε την ακόλουθη δήλωση,:

“Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Ρόδου, αποτελεί μια επένδυση στο παρόν και στο μέλλον. Αναδεικνύει την ιστορία του τόπου μας και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Ρόδου, για να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στις ανακοινώσεις που έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τη Ρόδο, την απόδοση στο κοινό του κήπου του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, τη χρηματοδότηση του Εθνικού Θεάτρου, την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη και ιδιαίτερα, το πρόγραμμα αξιοποίησης 45 ακινήτων. Επισημαίνουμε, ότι η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Θεάτρου, υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2022 και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, τον Ιούνιο του 2023.
Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2023 υπογράψαμε ως Δημοτική Αρχή την δεύτερη, μετά από 39 χρόνια, Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, διαμορφώνοντας έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την συνολική ανάδειξή της, που θα συνδυάζει παράλληλα οικιστική και εμπορική δραστηριότητα. Το όραμα και ο σωστός σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ευαισθησία και το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού, εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα