Ανοιχτή επιστολή της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών για παράταση του νόμου έκδοσης οικοδομικών αδειών

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών σε επιστολή της αναφέρει τα εξής :

Το Κτηματολογικό γραφείο Ρόδου παραμένει και τυπικά από το Δεκέμβριο του 2023 χωρίς τεχνικό τμήμα.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν μεταγράφεται καμία (!!!) πράξη, η οποία εμπεριέχει γεωμετρικές μεταβολές των κτηματολογικών διαγραμμάτων.

Εάν πάρουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε μόνο ένας τεχνικός και ότι οι αμετάγραφες πράξεις είναι γύρω στις 40.000, γίνεται κατανοητό, ότι αυτό το «εργαλείο» βάλθηκαν να το καταστρέψουν.

Καμία πρόβλεψη, καμία πρόσληψη, αδιαφορία για τις ανάγκες των εργαζομένων και των ιδιοκτητών.

Προσπαθούν να μας εφησυχάσουν και θεωρούν πανάκια την ένταξη στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, την ανάληψη από ιδιωτική εταιρεία της μετάβασης κλπ κλπ….

Αλήθεια, θα δείξει κάποιος ενδιαφέρον για την τεράστια ζημιά την οποίαν θα υποστούν οι μικροϊδιοκτήτες των κατά παρέκκλιση οικοπέδων (κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων), οι οποίοι προχώρησαν σε χρησικτησίες και οι οποίες παραμένουν αμετάγραφες με αποτέλεσμα να χάσουν την προθεσμία του νόμου ο οποίος προβλέπει προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών μέχρι της 31 Μαρτίου του 2024;

Σχεδίαζαν οι άνθρωποι να κτίσουν ένα σπιτάκι στο μικρό οικόπεδό τους για τα παιδιά τους και τώρα αυτό θα γίνει ένα ευτελές χωραφάκι.

Θα αναρωτιόταν κανείς ποιος ωφελείται με την απαξίωση της αξίας της γης. Μήπως με το πέρας της προθεσμίας, εξυπηρετούνται μόνο τα σχέδια για συγκέντρωση της γης στα χέρια των λίγων;

Δίκαιο αίτημα είναι να δοθεί παράταση του νόμου ειδικά για την περιοχή μας, και ταυτόχρονα να βρεθεί λύση για την στελέχωση του κτηματολογίου με τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο για την άμεση λύση του προβλήματος.

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που ζουν τα προβλήματα να διεκδικήσουμε αυτήν την άμεση και καθοριστικής σημασίας λύση.

Ρόδος 24 Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα