Άγγελος Φραγκάκης: Τιμή για τη Χάλκη η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2022, το νησί της Χάλκης είχε την ανυπέρβλητη τιμή να υποδεχθεί για πρώτη φορά την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο.

Την Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος και είχαν ευκαιρία να συνομιλήσουν για όσα ταλανίζουν την ακριτική νησιωτική κοινωνία, την γεωπολιτική κατάσταση, το δημογραφικό ζήτημα αλλά και για την ξεχωριστή αρχοντική ομορφιά του νησιού.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η μετάβαση του νησιού σε 1o Gr – eco island της Ελλάδας, το αειφορικό παρόν και το οραματικά βιώσιμο μέλλον του τόπου, με πρόσημο πάντα το όφελος των πολιτών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο φωτοβολταΐκό πάρκο του νησιού και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της μετά απο την παρουσίαση του Project απο τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Χάλκης Βασίλη Ρουσσάκη, την υποδειγματική πορεία που χαράσσει το νησί της Χάλκης σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή κρίση με τον πιο βιώσιμο τρόπο.

Τέλος, η Πρόεδρος αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες τoυ Επιτηρητικού Φυλακίου, και συνομίλησε με τους νησιώτες στο λιμάνι και επισκέφθηκε το νέο Φαρμακείο του νησιού, επισημαίνοντας την σημαντικότητα της ύπαρξης του από ψυχολογικής πλευράς για τους μόνιμους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα