Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Νίκος Γερονικόλας από την παράταξη Γλυνού

Με γραπτή δήλωσή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Γερονικόλας, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του  από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου του Μανώλη Γλυνού, “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

“Επιλέγω από σήμερα να είμαι ένας ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος θα ασκεί κριτική και θα παρεμβαίνει με γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών”, αναφέρει χαρακτηριστικά, εκτοξεύοντας και φίλια πυρά προς την παράταξη “Συμμαχία, ότι αναλώνεται σε θέματα προεδρίας, πιθανής διαδοχής και προσωπικών φιλοδοξιών και ζητημάτων που ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία, αλλά και τις προτεραιότητες της παρούσας χρονικής στιγμής.

Αναλυτικά η δήλωση Γερονικόλα:

Ειδικά δε, το τελευταίο χρονικό διάστημα η παράταξη αναλώνεται σε θέματα προεδρίας, πιθανής διαδοχής και προσωπικών φιλοδοξιών και ζητημάτων που ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία, αλλά και τις προτεραιότητες της παρούσας χρονικής στιγμής.

Mε την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνω ότι σήμερα, 03 Μαρτίου 2022, κατέθεσα στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου δήλωση αποχώρησης από την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και εφεξής θα λειτουργώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Οι πολιτικές μου καταβολές ήταν πάντα γνωστές και απαρέγκλιτες. Παρ’ όλα αυτά, ως νέος και κυρίως ως σκεπτόμενος άνθρωπος, συμπαρατάχθηκα με τη λογική που ήθελε την τοπική αυτοδιοίκηση υποστηρικτή – συνοδοιπόρο της τοπικής κοινωνίας, κι όχι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Τα προβλήματα, ιδιαίτερα στα νησιά μας, είναι πολύπλευρα και πολυσύνθετα και κανείς εξ ημών που έχει τη διάθεση, τις ιδέες και την επιμονή να τα αντιμετωπίσει, δεν περισσεύει.

Πιστός σε αυτή την πεποίθηση, αγκάλιασα με θέρμη, από τα πρώτα της κιόλας βήματα, την ιδέα μιας διευρυμένης Συμμαχίας υγιών πολιτικών δυνάμεων. Δυνάμεις που συγκλίνουν στο κοινό όραμα της ανάπτυξης και των ίσων ευκαιριών, μακριά από τις πρακτικές και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Μιας παράταξης που θα λειτουργούσε συλλογικά εντός των οργάνων και σε επαφή με κοινωνία, τους φορείς, τους συλλόγους και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μιας παράταξης με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με δύναμή της τα κοινά οράματα, τις ιδέες, τις ικανότητες και κυρίως τη θέληση των συμμετεχόντων να συμβάλουν ώστε τα νησιά μας να μεταβούν σε μια νέα εποχή.

Αυτές τις ιδέες ασπαστήκαμε κατά την πολιτική μας εκκίνηση για τη διεκδίκηση της διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ιδέες που δεσμευτήκαμε δια των προγραμματικών μας θέσεων ότι θα αποτελούν ορόσημο και πυξίδα της πολιτικής μας διαδρομής, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Δυστυχώς, σήμερα αναγκάζομαι να λάβω την απόφαση ανεξαρτητοποίησης, καθώς οι αρχικές μας θέσεις δεν υπηρετούνται επαρκώς.

Υπάρχουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή δρομολογηθεί, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξετασθεί ενδελεχώς. Άλλες πάλι προωθήθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί ο ζητούμενος διάλογος, ώστε να επιτευχθεί ανταλλαγή των απόψεων. Υπήρξαν βέβαια και μεμονωμένες προσπάθειες τόσο των συναδέλφων, όσο και δικές μου, για να ασκήσουμε με συνέπεια το αντιπολιτευτικό μας θεσμικό καθήκον. Προσπάθειες, που είχαν ως μόνο πολιτικό στόχο να υπερασπιστούμε τις αρχές που είχαμε διακηρύξει προεκλογικά και να αναδείξουμε τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών.

Ήδη από τον πρώτο χρόνο είχα προβληματιστεί έντονα τόσο για την αποτελεσματικότητα, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης ως αντιπολίτευση και ως μοχλό υποστήριξης των τοπικών ζητημάτων. Μια παράταξη που για να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο και να τιμήσει την ψήφο των πολιτών, δεν αρκεί απλώς και μόνο να έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό, λόγο και θέσεις, αλλά και να υλοποιεί όλα αυτά που πρεσβεύει. Παράταξη που ταυτόχρονα θα είχε συντονισμένη και συνεπή στάση έναντι των συμβούλων της, εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειδικά δε, το τελευταίο χρονικό διάστημα η παράταξη αναλώνεται σε θέματα προεδρίας, πιθανής διαδοχής και προσωπικών φιλοδοξιών και ζητημάτων που ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία, αλλά και τις προτεραιότητες της παρούσας χρονικής στιγμής.

Πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος, για το λόγο αυτό και οδηγούμαι στην απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου από την παράταξη της Συμμαχίας.

Ο ρόλος του καθενός μας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι να συμμετέχουμε με θεμελιωμένη πολιτική άποψη στη λήψη των αποφάσεων που θα καθορίσουν τις τύχες τόσο της δικής μας γενιάς, όσο κι εκείνων που θα έρθουν στο μέλλον. Αυτό είναι το ζητούμενο της πολιτικής. Μας αρμόζει η ενεργή δράση κι όχι η παθητική παρακολούθηση των γεγονότων. Από αυτή τη στάση μας στο Σήμερα, θα κριθούμε όλοι μας στο Αύριο.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με απόλυτο σεβασμό στους νησιώτες που με τοποθέτησαν σ’ έναν ενεργό ρόλο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιλέγω από σήμερα να πορευτώ ως ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Παράλληλα, δημοσίως δηλώνω προς τους συντοπίτες μου στο Νότιο Αιγαίο ότι θα τιμήσω τη θέση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ελέγχοντας τις προτάσεις που υποβάλλονται και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου θα τις υπερψηφίζω ή θα τις καταψηφίζω.

Επιλέγω από σήμερα να είμαι ένας ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος θα ασκεί κριτική και θα παρεμβαίνει με γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών.

Ευχαριστώ την παράταξη της Συμμαχίας, τους εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συναδέλφους που συμπορευθήκαμε τόσο μέχρι τις εκλογές, όσο και μέχρι σήμερα. Έχω την πίστη ότι και στο μέλλον με πολλούς θα ξαναβρεθούμε στην ίδια πλευρά, ώστε ανεξάρτητα από κόμματα, να εκφράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Νίκος Ιακ. Γερονικόλας

Περιφερειακός Σύμβουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα