Ανδρουλάκης από Ρόδο: Πρέπει να στηρίξουμε δυναμικά το ΕΣΥ, να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές να έρθουν στα νησιά

Την ανάγκη να στηριχθεί δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να δοθούν κίνητρα για να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές κυρίως σε ό,τι αφορά τα νησιά, εξέφρασε με δηλώσεις του από το νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε στις δηλώσεις του τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή για τη φιλοξενία στο νοσοκομείο της Ρόδου, ένα νοσοκομείο που έχει το όνομα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Και εδώ δυστυχώς συναντήσαμε τις ίδιες προκλήσεις, τα ίδια ζητήματα που συναντούμε στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά μας που είναι τουριστικοί προορισμοί.

‘Αλλες οι ανάγκες το καλοκαίρι, άλλες τον χειμώνα. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές να έρθουν στα νησιά. Το στεγαστικό είναι μία μεγάλη πρόκληση, το οικονομικό, (πρέπει να δοθούν) ισχυρά κίνητρα. Και δεύτερον, υπάρχουν ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα. Πρέπει να καλύψουμε αυτές τις ειδικότητες, και γι΄αυτές χρειάζονται κίνητρα.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κάνει μπαλώματα, συνεχιζόμενα μπαλώματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην παρακμή. Αγωνίζονται γιατροί, νοσηλευτές, το προσωπικό, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Χρειάζονται την αρωγή, τη στήριξη της πολιτείας. Το Ταμείο Ανάκαμψης -το έχω πει πολλές φορές- ήταν μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το κράτος μας, για να κάνουμε ολοκληρωμένες πολιτικές αναγέννησης του ΕΣΥ, ο διοικητής με ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα για ζητήματα υποδομών, αυτά όμως δεν φτάνουν.

Χρειάζονται ακόμα πιο ισχυρές πρωτοβουλίες. Θέλω να σας πω ότι αν θέλουμε να μείνουν οι πληθυσμοί, οι νέοι άνθρωποι στα νησιά μας, να παράξουν πλούτο, δεν θέλουν μόνο καλές θέσεις εργασίας αλλά θέλουν και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, κι αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα για να έχουμε περιφερειακή ανάπτυξη, για να έχουμε νησιά με πληθυσμό που θα αυξάνεται και όχι που θα φθίνει τα επόμενα χρόνια. Βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρή ανάπτυξη για όλους είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρουλάκης για την ανάγκη να δοθούν κινητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία τόνισε τα εξής: «Εμείς έχουμε προτεραιότητα να δοθούν αυτά τα κίνητρα, όπως επίσης καταθέσαμε με δική μας πρωτοβουλία αρκετές φορές την τροπολογία ένταξης γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά που δυστυχώς αρνήθηκε η σημερινή κυβέρνηση κι ακόμα αρνείται.

Ξέρετε, η Νέα Δημοκρατία έχει μια νοοτροπία, δεν της αρέσει ο διάλογος. Δείτε το θέμα που αφορούσε το επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ή αγρότισσες… Το είχαμε καταθέσει δύο χρόνια πριν, το είχε αρνηθεί τρεις φορές, μέχρι που υλοποίησε το μέτρο.

Αλλά, γιατί να ταλαιπωρούνται τόσοι άνθρωποι, γιατί να παρακμάζει το κοινωνικό κράτος, όταν υπάρχει το πρόβλημα στο τραπέζι, και εσύ έχεις ευθύνη να το αντιμετωπίσεις, αλλά για λόγους ιδεοληπτικούς ή συμφερόντων -διότι στην υγεία υπάρχουν και συμφέροντα- (αυτή τη στιγμή το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας είναι δύο ισχυροί οικονομικοί παίκτες, άρα ολιγοπώλιο, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα). Αφήνει τα ολιγοπώλια να υπονομεύουν με την ακρίβεια και στην υγεία, την καθημερινότητα του ελληνικού λαού. Δηλαδή, όταν ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του τις δεύτερες περισσότερες δαπάνες για την υγεία του σε όλη την Ευρώπη και μας περνάει μόνο η Βουλγαρία, τι άλλο πιο αποκαλυπτικό για να χτυπήσει “κόκκινο” στην κυβέρνηση και να πάρει πρωτοβουλίες για άμεσες παρεμβάσεις».

Πριν από λίγο ο κ. Ανδρουλάκης έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

Στο Γ.Ν. «Ανδρέας Παπανδρέου» συζητήσαμε με τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ένα ΕΣΥ που καθημερινά απαξιώνεται από τη Νέα Δημοκρατία και οδηγώντας τους πολίτες στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα