Ανδρέας Λοβέρδος στον RV: Η ψήφος στους Δημοκράτες θα είναι το πιο ηχηρό μήνυμα για στροφή στην κοινή λογική (audio)

Αισιόδοξος για την πορεία στις ευρωεκλογές δήλωσε ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες» - Πως σχολίασε τη συνέντευξη Κασσελάκη στη Ρένα Παυλάκη

Αισιόδοξος για την πορεία του νεοσύστατου κόμματός του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δήλωσε στον Real Voice 99.5 και την Ρένα Παυλάκη, ο Πρόεδρος των «Δημοκρατών» Ανδρέας Λοβέρδος, από το κλίμα που εισπράττει στις περιοδείες του ανά την επικράτεια, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι θα υπάρχει μεγάλη αποχή στις κάλπες την Κυριακή και η συμμετοχή θα είναι κάτω από το 50%.

  • Της Νατάσας Παμπρή

«Μετά από τρεις κρίσεις, ο ελληνικός λαός δεν θέλει κραυγές, Ο πολίτης τα ίδια προβλήματα θα έχει και τη Δευτέρα. Κυβέρνηση έχουμε, δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Τώρα έχουμε κυβέρνηση. άρα το δίλημμα του κ. Μητσοτάκη είναι εκβιαστικό. Θέλει 33% την Κυριακή. Το ίδιο και από την πλευρά των κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη που είναι αδιάφορο το δίλημμα που θέτουν, για το ποιος θα είναι δεύτερος. Το ζητούμενο είναι να πάει στο ευρωκοινοβούλιο η εθνική Ελλάδος. Με τους Δημοκράτες ο κόσμος μπορεί να στείλει ένα μήνυμα. Στην ευρωβουλή πρέπει να πάμε άνθρωποι προκομένοι που να μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, και όχι πρόσωπα που θα χτυπούν την Ελλάδα. Είναι μία ευκαιρία για τον πολίτη να στείλει τα μηνύματά του. Αλλιώς τι θα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ευχαριστημένος από την ακρίβεια; Εδώ στα στοιχειώδη η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναταποκριθεί», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχει μία αυτοαπαξίωση και αντιπάθεια στο θεσμό του ευρωβουλευτή, με πολιτική αιτία από την αναντιστοιχία λόγων και έργων.

«Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε πολύ καλά με το tik tok τον περασμένο Ιούνιο στις εθνικές εκλογές, τώρα όμως αυτό δεν περνάει», σημείωσε επιπροσθέτως, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αδιανόητο να μη μπορεί να περάσει δημοσκοπικά τον κατακερματισμένο ΣΥΡΙΖΑ που είναι διασπασμένος σε 5 κομμάτια στα αριστερά του.

Ως προς το κλίμα που εισπράττει στον προεκλογικό του αγώνα ο κ. Λοβέρδος ως Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος “Δημοκράτες”, επισήμανε:

Εισπράττω ένα απίστευτο για μένα θετικό κλίμα των πολιτών όπου κι αν πάω και είναι έκπληξη και για μένα και αναρωτιέμαι αν θα αποτυπωθεί και στην κάλπη αυτό το πολύ θετικό κλίμα. Θα είναι και ψήφοι αυτό; Στην κάλπη θα μετρηθεί με πραγματικούς αριθμούς. Ευελπιστώ ότι αυτό θα κρίνει και την πορεία του κέντρου.

“Υπάρχει μία αντιπάθεια στο θεσμό του ευρωβουλευτή και αυτό δεν είναι καλό. Υπάρχει μία αυτοαπαξίωση. Δεν συμπαθούν την Ευρώπη. Υπάρχει και αιτία πολιτική από την αναντιστοιχία λόγων και έργων. Πιστεύω ότι θα είναι κάτω από το 50% η συμμετοχή στις ευρωεκλογές την προσεχή Κυριακή, υπάρχουν νέα παιδιά που δεν ξέρουν ότι έχουμε προσφυγή στις κάλπες”, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος.

“Έχουμε 5 κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ (Νέα Αριστερά, ΜεΡΑ25, ΚΟΣΜΟΣ, Πλεύση Ελευθερίας), ένα κόμμα κατακερματισμένο και να μην μπορεί το ΠΑΣΟΚ να το περάσει”, πρόσθεσε όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ που δεν φαίνεται να μπορεί να περάσει στη δεύτερη θέση. “Η ίδρυση και η λειτουργία των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ήλθε για να καλύψει το απόλυτο κενό στο χώρο του Κέντρου, αλλά και να ασκήσει αντιπολίτευση δημιουργική και σοβαρή”, επισήμανε σχετικά.

Η ψήφος στους Δημοκράτες θα είναι το πιο ηχηρό μήνυμα για αλλαγή πορείας προς την κοινή λογική

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα να φυλαχθούν τα σύνορα κατά τη ψηφοφορία που ψηφίσθηκε, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της ενέργειας. “Να αντιμετωπισθεί το θέμα των ολιγοπωλίων στην ενέργεια, που δεν καθαγιάζει τον κ. Μητσοτάκη, παράγει ακρίβεια στην ενέργεια ο κ. Μητσοτάκης με τα καρτέλ που υποστηρίζει, αλλά υπάρχει και ένα κεντρικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη με τους λίγους παρόχους που εκβιάζουν και εναρμονίζουν τις πρακτικές τους.
Εμείς από όλες τις πλευρές το έχουμε πληρώσει το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης. Κάτι πρέπει να γίνει. Έγινε, αλλά δεν είναι εύκολη η εφαρμογή. Καταρχάς έχεις εχθρούς μέσα στο έδαφος σου. Ορισμένες ΜΚΟ που με τα τρελά μυαλά και τα ύποπτα σχέδια κάνουν τα fake news όπως με την Μαιρούλα που δήθεν δολοφονήθηκε στον Έβρο. Έχεις τέτοιους παράγοντες που λειτουργούν ανάποδα. Η εφαρμογή του συμφώνου θέλει πολύ μεγάλη προσοχή”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του κόμματος “Δημοκράτες”.

“Είναι κρίσιμο από δω και στο εξής να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές της ΕΕ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Χρειάζεται η φόρα που φέρνει ένας νέος, αλλά χρειάζεται και η εμπειρία”, είπε επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος.

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΡΕΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Κασσελάκη απέναντι στη δημοσιογράφο του Real Voice ο πρόεδρος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη την περασμένη Παρασκευή στον RV και την αποχώρησή του.

«Συγχωρήσε να μην ξέρεις κάτι, δεν σηκώνεσαι και φεύγεις από μία συνέντευξη. Δεν είχε καθόλου δίκιο ο κ. Κασσελάκης. Και πρέπει να απαντάς σε ερωτήσεις που δεν σε συμφέρουν», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, ενώ απευθυνόμενος στη Ρένα Παυλάκη επισήμανε ότι παρότι ήταν “πολυβόλο”, έδωσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να απαντήσει πολιτικά. «Τίθεται ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη δεοντολογία. Πρέπει να δώσει ένα μάθημα στον κ. Κασσελάκη αυτή η περιπέτεια με τη συνένετυξή σας, στον πολιτικό του βίο, να είναι πιο προσεκτικός. Αν δεν δαμάσεις τον εαυτό σου, θα σε φάει ο εαυτός σου», είπε χαρακτηριστικά.

 

Εγώ όταν ερχόμουν στην εκπομπή σας το σεβάστηκα όταν μου έλεγαν ότι είστε σκληρή δημοσιογράφος.

Δεν μασάτε, όποιον κι αν έχετε απέναντι σας. Συγχωρήσαι να μην ξέρεις κάτι, δεν σηκώνεσαι και φεύγεις από μία συνέντευξη. Παρότι ήσασταν πολυβόλο, του δώσατε την ευκαιρία να απαντήσει πολιτικά. Δεν είχε καθόλου δίκιο.

Και πρέπει να απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν σε συμφέρουν.

Τίθεται ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη δεοντολογία. Πρέπει να δώσει ένα μάθημα στον κ. Κασσελάκη αυτή η περιπέτεια με τη συνέντευξή σας,  να είναι πιο προσεκτικός. Αν δεν δαμάσεις τον εαυτό σου, θα σε φάει ο ίδιος σου ο εαυτός, σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα