Άμεσα κατασβέστηκε η φωτιά στο κατάστρωμα κρουαζιεροπλοίου στη Ρόδο

Ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ανοιχτό κατάστρωμα κρουαζιεροπλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον τουριστικό λιμένα Ρόδου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και το ΕΚΑΒ.

Εντός δέκα λεπτών κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά με ιδία μέσα, το οποίο διαπιστώθηκε και από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ στην συνέχεια μετά από την προσκόμιση του βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τον λιμένα Ηρακλείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εναποθετημένα ανάκλιντρα (ξαπλώστρες) στο ανωτέρω κατάστρωμα, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

φωτο: Alexandros Perin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα