Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυξήσεις «φωτιά» έως 40% – Πόσο θα χρειασθεί μία 4μελής οικογένεια για να ταξιδέψει προς Ρόδο

Την μπάλα στην Επ. Ανταγωνισμού πετά ο Στυλιανίδης

Από 10 έως και 40% ακριβότερες είναι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι τσουχτερές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους πολίτες και πολλοί θεωρούν πλέον ένα ταξίδι με πλοίο ως είδος πολυτελείας.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, καταγράφονται στα ταχύπλοα και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Και όλα αυτά παρά τον μειωμένο ΦΠΑ που έχει πέσει μόνιμα πλέον στο 13% από 24%.

Για μία τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε νησί ισοδυναμούν με δαπάνη που δεν αντέχει ένα μέσο νοικοκυριό.

Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 θα χρειαστεί για Πάρο ενώ για Ρόδο 1.029 ευρώ!!!

Αν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προσθέσουμε, διαμονή, διατροφή και διασκέδαση και χωρίς σπατάλες μία τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 2.500 ευρώ για διακοπές εφτά ημερών σε νησί.. δηλαδή περίπου τρείς κατώτατους μισθούς για μια εβδομάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης για τις τιμές των εισιτηρίων που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τόνισε ότι μέσω του παρατηρητήριο τιμών που λειτουργεί στο υπουργείο γίνονται συστάσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ενώ προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα καταλήξουμε στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος ρυθμίζει τις τιμές ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει γιατί η αγορά είναι ελεύθερη.

«Δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος και να επιβάλει τιμές. Θα ήταν και λάθος» είπε επισημαίνοντας ότι η ουσία είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Δεν παρέλειψε να πει ότι «μέχρι τώρα οι τιμές στα συμβατικά πλοία είναι λογικές». 

οt.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα