Αίτημα ένταξης σε καθεστώς αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών της Ρόδου λόγω ζημιών στις καλλιέργειες από τα άγρια ελάφια

Ζητείται η ένταξη των παραγωγών, σε καθεστώς DeMinimis με το ποσό των 3.000.000 €, για τη μερική αντιστάθμιση της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος

Την ένταξη σε καθεστώς αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών της Ρόδου, λόγω ζημιών στις καλλιέργειες από τα άγρια ελάφια (Πλατώνι – Dama Dama), ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην επιστολή του ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους έχει αυξηθεί ο αριθμός των ελαφιών και η παρουσία τους σε όλο το νησί, στις επιπτώσεις της αύξησης στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην πρόκληση μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς.
Ο κ. Ζαννετίδης συνοδεύει την επιστολή του με πίνακες που αποτυπώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις των ζημιών που προκαλούν τα ελάφια, με στοιχεία της τελευταίας 5ετίας, καθώς και με το ΑΠ 301/28-3-2023 έγγραφο του Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών (ΕΛ.ΓΑ), όπου διαπιστώνεται το διαχρονικό πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες στη Ρόδο . Οι καλλιέργειες που πλήττονται είναι :
Οι καλλιέργειες οινάμπελων και επιτραπέζιων αμπελιών, οι υπαίθριες καλλιέργειες με τομάτες, καρπούζια , πεπόνια , πατάτες , φασόλια ,καθώς και οι μεγάλες αροτραίες καλλιέργειες με σιτηρά και σανοδοτικά φυτά.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι, η πρόσφατη υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με την πρόσφατη ενεργειακή κρίση δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση των παραγωγών της Ρόδου, ο κ. Ζαννετίδης ζητά από τον Υπουργό τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης των παραγωγών της Ρόδου, για τις παραπάνω καλλιέργειες, σε καθεστώς DeMinimisμε το ποσό των 3.000.000 €, για τη μερική αντιστάθμιση της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος.
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.
 
 
Το Γραφείο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα