Αυξάνονται τα τέλη βίζας Σένγκεν από τις 11 Ιουνίου

Κατά 12% αυξάνεται το κόστος της θεώρησης Σένγκεν για βραχεία διαμονή από τις 11 Ιουνίου. Η αύξηση των τιμών αποδίδεται στον πληθωρισμό στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Για τους ενήλικες, το βασικό τέλος για βίζα Σένγκεν θα αυξηθεί από 80 ευρώ σε 90 ευρώ. Για τα παιδιά το παράβολο θα αυξηθεί από 40€ σε 45€.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την επικείμενη αύξηση, τα τέλη εξακολουθούν να είναι “σχετικά χαμηλά” σε σύγκριση με το κόστος μιας βίζας σε άλλες χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η τιμή ξεκινά από τα 134 ευρώ, στις ΗΠΑ είναι περίπου 185 ευρώ και στην Αυστραλία 117 ευρώ.

  • Οι βίζες Σένγκεν απαιτούνται για πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ που δεν επωφελούνται από τον κανόνα της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν για 90 ημέρες χωρίς θεώρηση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υπήκοοι Τουρκίας, Νότιας Αφρικής, Ινδίας, Πακιστάν, Σρι Λάνκα και Κίνας.
  • Η βίζα Σένγκεν επιτρέπει στους κατόχους να ταξιδεύουν ελεύθερα στις 27 ευρωπαϊκές χώρες για έως και 90 ημέρες σε περίοδο 180 ημερών.

tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα