Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Aegean Airlines: Χρονιά-ρεκόρ για τα κέρδη της

Αύξηση του μεταφορικού έργου και για το β’ εξάμηνο του 2023, επιπλέον 200 εργαζόμενοι έναντι του 2019!

Σε μια χρονιά με ρεκόρ κερδών διαμορφώνεται το 2023 σύμφωνα με όσα είπε ο Ευτύχης Βασιλάκης Πρόεδρος της Aegean,  στη σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Μια ιστορική χρονιά θα είναι το 2023 για την Aegean Airlines, όπως τονίστηκε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας από την διοίκηση της.

Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε σχετικά με το warrant ότι η εταιρεία έχει την κεφαλαιακή επάρκεια να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Aegean θα εξετάσει την μερισματική της πολιτική μετά την ολοκλήρωση της φετινής χρήσης και διευκρίνισε ότι η διανομή μερίσματος εξαρτάται από τα διαθέσιμα της και όχι από το πότε θα ασκήσει τα δικαιώματα του αναφορικά με το warrant το ελληνικό δημόσιο.

“Πρόκειται για ένα βοήθημα αποζημίωσης, ως μέρος των ζημιών που υπέστη η εταιρεία κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σημείωσε ο κ. Βασιλάκης και συνέχισε λέγοντας: “Τέτοια ποσά και μεγαλύτερα έχουν χορηγηθεί με ευρύτητα στην Ευρώπη και δεν είναι χρήματα επιστρέψιμα, δηλαδή δεν αποτελούν οφειλή της εταιρείας που πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνολική συμφωνία που έγινε με την ελληνική πολιτεία ήταν να υπάρξουν και δύο υποχρεώσεις.

Η μια αφορούσε στη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ για να την καλύψουν και οι ίδιοι, κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2021. Η δεύτερη υποχρέωση ήταν να δοθεί το δικαίωμα στο ελληνικό δημόσιο για περίπου 10% του κεφαλαίου της εταιρείας, το οποίο με τη σειρά του όποτε το δημόσιο αποφασίσει αρχής γενομένης στις 3 Ιουλίου 2023 μέχρι τις 3 Ιουλίου 2026 να έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιλέξει να γίνει μέτοχος στην εταιρεία στην ίδια τιμή των 3,2 ευρώ ανά μετοχή που έγινε η ΑΜΚ για τους μετόχους.

Μιλώντας για την πορεία της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα έχουμε το πρώτο κερδοφόρο πρώτο εξάμηνο στην ιστορία της λειτουργίας της εταιρείας μας. Εδώ μάλιστα μπορώ να αναφέρω ότι η βελτίωση στο αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναμένεται να είναι ποσοτικά τουλάχιστον αντίστοιχη με τη βελτίωση που είδαμε στο πρώτο τρίμηνο του έτους».

Το 2023 είναι για την ΑEGEAN ένα έτος ιδιαίτερα δυναμικής ανάπτυξης όπως τόνισε καθώς προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022. Η εταιρεία επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών

Το μεγαλύτερο δίκτυο και ο μεγαλύτερος στόλος στην ιστορία μας. Για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους θα επιχειρήσουμε με 10% και 15% αντίστοιχα περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις από το 2022 στηρίζοντας την διάχυση του μεταφορικού έργου, σε περισσότερες περιοχές αλλά και επενδύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Εξακολουθούμε, σε συνέχεια του εξαιρετικού πρώτου εξάμηνου, να βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για την καλοκαιρινή περίοδο, που όπως πάντα με το βάρος του θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα της χρονιάς, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος.

Τέλος αναφερόμενος στη διάχυση του μεταφορικού έργου της Aegean αλλά και του τουριστικού προϊόντος (μέσω αερομεταφοράς) επεσήμανε ότι ο αριθμός των επιβατών της Aegean κατά το διάστημα 1/6-15/7/2023 σε νησιά όπως η Ικαρία, η Λέρος, η Νάξος, η Σκύρος, η Κάρπαθος αλλά και το αεροδρόμιο της Σητείας έχει αυξηθεί μεταξύ 20-77% σε σχέση με το 2022 στηρίζοντας την τοπική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα