Α. Βασιλικός – Γ. Χατζημάρκος για το φόρουμ της HOTREC στη Ρόδο: Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, όλοι οι κλάδοι του ευρωπαϊκού τουρισμού κάθονται στο ίδιο τραπέζι για την κλιματική κρίση (audio)

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της HOTREC και του ΞΕΕ και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σήμερα στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΞΕΕ στην Αθήνα,  ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΞΕΕ και της HOTREC, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής και ο  Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος,  για το φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, με θέμα “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση -EU tourism resilience in the climate crisis era”.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του RV, στις εργασίες του φόρουμ θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η HOTREC, Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξενοδοχίας και Εστίασης, είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς του ευρωπαϊκού τουρισμού. Αποτελεί την ένωση – ομπρέλα των ξενοδοχείων, εστιατορίων μπαρ και καφέ και παρόμοιων επιχειρήσεων και εκπροσωπεί  47 εθνικές ενώσεις σε 36 ευρωπαϊκές χώρες.

Και οι δύο, Βασιλικός και Χατζημάρκος,  τόνισαν ότι είναι  είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που όλοι οι κλάδοι  οι ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι  – με πρωτοβουλία της HOTREC – για να συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, υπογράφοντας μάλιστα διακήρυξη με την οποία θα αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σημαντική συμβολή της στην διοργάνωση του φόρουμ και τόνισε ότι η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα η οποία επιβάλει τον μετασχηματισμό ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας. “Θα θυμάμαι πάντα τον χάρτη της φλεγόμενης Μεσογείου το καλοκαίρι του 2023″ ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του το κ. Βασιλικό για την εμπιστοσύνη  και δήλωσε υπερήφανος για τη δουλειά που κάνει στην κεφαλή τόσο του ΞΕΕ, όσο και της HOTREC.  “Η πρωτοβουλία του κ. Βασιλικού, ως Προέδρου της HOTREC,  ακούστηκε σαν μουσική στα αφτιά  μας”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Η Ρόδος επελέγη για να φιλοξενήσει αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση,  διότι έχει ήδη ισχυρό αποτύπωμα πάνω στα θέματα που αποτελούν την ατζέντα του φόρουμ”, επικαλούμενος τόσο το πρότυπο παγκοσμίως Πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab Sustainable Destination” όσο και τα καινοτόμα projects της Αστυπάλαιας, της Χάλκης και της Τήλου.  Και κατέληξε:  “Υπό τις παρούσες συνθήκες, η βιωσιμότητα είναι ο νέος πατριωτισμός”. 

 

Το φόρουμ είναι συνδιοργάνωση της HOTREC και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΡΠ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα