Α.Καμπουράκης: “Η νέα δημοτική αρχή όφειλε από την αρχή να διερευνήσει και να σχεδιάσει, μια λύση που δεν υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου, για τα επόμενα 20 χρόνια”

 

Από την παράταξη «Με Δύναμη για την Ρόδο» με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Καμπουράκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να επιλέξει τη λύση του δανεισμού, για να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες, είχε από την πρώτη στιγμή αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και κριτικής από την πλευρά μας.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αποτελεί μια επιπόλαια και «εύκολη λύση», που υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου και σε κάθε περίπτωση υπονομεύει την εικόνα του.

Δυστυχώς το περιεχόμενο της εισήγησης του δανεισμού, που μας κοινοποιήθηκε ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Δημοτική επιτροπή, μας δικαίωσε απολύτως.

Όπως αναγράφεται στην αρχή της, το αίτημα του δανεισμού αντιμετωπίστηκε αρνητικά ή και αδιάφορα από 6 συστημικές Τράπεζες.

Δηλαδή επί της ουσίας, η σημερινή δημοτική αρχή, με αυτήν της την επιλογή, έδωσε την ευκαιρία στις τράπεζες, να χαρακτηρίσουν με ξεκάθαρο τρόπο τον Δήμο Ρόδου, ως οικονομικά αφερέγγυο.

Και όλα αυτά, επειδή εμμονικά η σημερινή δημοτική αρχή επιμένει στο στρατηγικό αφήγημα της «καμμένη γης»,  για να κάνει μηδενιστική αντιπολίτευση στην δημοτική μας αρχή.

Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση, σε σχέση με την περίοδο 2019-2023:

Απέναντι στη μεγαλύτερη υγειονομική, οικονομική και ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, επιλέξαμε να λειτουργήσουμε με το βλέμμα στον Πολίτη της Ρόδου μας και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη.

Και συγκρατώντας την τιμολογιακή μας πολιτική.

Επειδή προτεραιότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ήταν να κρατήσουμε όρθια την τοπική μας κοινωνία.

Επιπλέον ο πρώην δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, αξιοποιώντας τη θέση του, αλλά και εκείνη του Προέδρου της ΠΕΔ, διεκδίκησε την αλλαγή του τρόπου κατανομής των ΚΑΠ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ρόδου να λάβει φέτος επιπλέον 3.397.000€ περισσότερα χρήματα, σε σχέση με το 2023, δηλαδή αύξηση +24%.

Είναι επίσης ιδιαίτερα θετικό, ότι επιπλέον έσοδα θα υπάρχουν και από τα ανταποδοτικά τέλη, λόγω της καλής τουριστικής περιόδου.

Η νέα δημοτική αρχή όφειλε από την αρχή να διερευνήσει και να σχεδιάσει, μια λύση που δεν υποθηκεύει το μέλλον του δΔήμου, για τα επόμενα 20 χρόνια  και να αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες, αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών.

Πράγμα που, είτε δεν ξέρει το πως, είτε δεν θέλει σκόπιμα να το κάνει.

Στο πλαίσιο αυτό είναι χαρακτηριστικά τα 6 μέτρα, που περιγράφονται μέσα στην εισήγηση για το δάνειο.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική αρχή συνεχίζει να λειτουργεί με το βλέμμα στο παρελθόν, προσηλωμένη στο δόγμα της «καμένης γης».

Αδιαφορώντας για το αδιανόητο κόστος, αυτής της, της απαράδεκτης επιλογής.

Κατά τα άλλα βέβαια, εκτινάζοντας τις υποχρεώσεις, με την μία ανάθεση μετά την άλλη σε οικείους και εκλεκτούς.

Η δική μας παράταξη επιλέγει το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, και θέλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου, που θα συμβάλει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δήμου,  χωρίς να υποθηκεύσει το μέλλον, για τις επόμενες δεκαετίες.

Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή, να επικρατήσει η λογική και το μέτρο.

Ελπίζουμε όπως οφείλουμε, για το καλό της Ρόδου.

Το Γραφείο Τύπου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα