60 παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό drone και 3 από μαχητικά F-16

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλητικές δραστηριότητές της στο Αιγαίο η τουρκική πολεμική αεροπορία. Σήμερα Πέμπτη ένα τουρκικό drone πραγματοποίησε 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Μία από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε το τουρκικό UAV στις 3:41 τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/9) πάνω από τη νήσο Κίναρο.

Όπως έγινε γνωστό, η υπερπτήση του τουρκικού UAV πραγματοποιήθηκε στα 19.000 πόδια πάνω από το ελληνικό νησί το οποίο έχει στοχοποιηθεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα.

Πάνω από το Αρχιπέλαγος κινήθηκαν σήμερα και 4 τουρκικά μαχητικά F-16 σε δύο σχηματισμούς τα οποία πραγματοποίησαν ακόμα τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Καταγράφηκαν επίσης πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα