5η Historica: Έκθεση ποδηλάτου 12-19 Οκτωβρίου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

Ένα από τα πλέον σημαντικά… διαδραστικά «κεφάλαια» στην 5η Historica είναι η έκθεση ποδηλάτου, που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, στη νέα πτέρυγα, στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο, από 12 έως 19 Οκτωβρίου.

Εκεί θα «ξυπνήσουν» οι αναμνήσεις και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα μίας άλλης εποχής. Η ποδηλασία στη Ρόδο έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση και ξεκινάει με την παραμονή στο νησί των Ιταλών (1912-1948). Η χρήση του ποδηλάτου δεν περιορίστηκε στις μεταφορές αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα πολύ λαοφιλές άθλημα τόσο στον δρόμο όσο και στη μοναδική πίστα στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι και σήμερα στη Ρόδο έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται τοπικοί, εθνικοί και διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Μάλιστα, μία από τις θεματικές ενότητες της Historica για το 2023 αφορά και το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου που οι Ιταλοί ονόμαζαν «Arena del’ Sole» και ήταν γνωστό σ’ όλο τον κόσμο.

Έτσι νέα και παλαιότερα εκθέματα από εκείνη την εποχή, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, στην έκθεση της Historica που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 18 Οκτωβρίου 2023 στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρον. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας εκείνης της εποχής, ποδήλατα και τα αξεσουάρ τους από παλαιότερες δεκαετίες. Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε και να θαυμάσουμε αυτά  τα μοναδικά εκθέματα, τα οποία θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σε μία όμορφη, ρομαντική και αυθεντική εποχή.

*Τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου στο Μουσείο Νεοελληνικής τέχνης θα γίνουν στις 12 Οκτωβρίου σε ώρα που θα ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα