Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση του πρώτου ξενοδοχείου Lindian Village στη Γλύστρα, όταν η φωτιά ξέφυγε από τη Λάρδο (εικόνες & video)

Το Σάββατο μεσημέρι ξεκίνησε η εκκένωση και προώθηση του κόσμου που διέμενε στην ξενοδοχειακή μονάδα, σε ασφαλή σημεία συγκέντρωσης

75 ξενοδοχεία και δεκάδες ενοικιαζόμενα καταλύματα εκκενώθηκαν από περιοχές της Νότιας Ρόδου και χρειάσθηκε να μετακινηθούν περίπου 25.000 επισκέπτες σε διάφορα σημεία.

της Νατάσας Παμπρή

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν κατά την εκκένωση των ξενοδοχείων της Νότιας Ρόδου. Το πρώτο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή της Γλύστρας -όταν και η φωτιά ξέφυγε από τη Λάρδο μετά την εκκένωση του οικισμού λίγα λεπτά νωρίτερα- έφθασε μέσα σε λίγη ώρα στο σημείο πλησίον του ξενοδοχείου Lindian Village.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και όλο το προσωπικό ήταν επί ποδός και συντεταγμένα έβγαλαν τον κόσμο από το χώρο και τους επιβίβασαν σε λεωφορεία αμέσως μόλις έγινε η εκκένωση της μονάδας.

Στο σημείο βρέθηκαν επί τόπου ο Ταξίαρχος της Πυροσβεστικής και πυροσβέστες, δυνάμεις της Αστυνομίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου Τέρης Χατζηιωάννου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης και οι δεκάδες επισκέπτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλο χώρο.

“Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βοηθούν σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε κάθε πολίτη και στην κάθε ροδίτικη οικογένεια που συνδράμει με κάθε τρόπο μέσα από το συντονισμό που γίνεται”, εξέφρασε μέσω του Real Voice 99.5 μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη βαθύτατα συγκινημένος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος.
Κάποιοι Τουρ Οπερέιτορ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να φέρουν κόσμο για τις επόμενες ημέρες

Σήμερα θα έρθουν αεροσκάφη για να πάρουν πίσω κόσμο σε ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού και η δική μας εκτίμηση είναι ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ώστε να εκκενωθούν εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο και οι χώροι φιλοξενίας που άνοιξαν όπως σχολεία και κλειστά γήπεδα, όπως δήλωσαν στον RV ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης και ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος.
Έγινε μία γιγαντιαία προσπάθεια για να εκκενωθούν οι πληγείσες περιοχές και σε ελάχιστες ώρες μετακινήθηκαν χιλιάδες κόσμου με άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας, του Δήμου Ρόδου, του Λιμενικού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των τουριστικών πρακτόρων, των επαγγελματιών οδηγών και εθελοντών.

Σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες που διακινούν το μεγαλύτερο όγκο επιβατών στη Ρόδο, την TUI και την Jet2, έχουν προγραμματιστεί οι πτήσεις επαναπατρισμού. Όλες οι πτήσεις και των δύο εταιρειών, που καταφθάνουν στο νησί θα έρχονται κενές με σκοπό να παραλάβουν επιβάτες.
Με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι επισκέπτες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία που έμεναν.

Εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου, στον τερματικό σταθμό 1, τέθηκε ήδη σε λειτουργία γραφείο εξυπηρέτησης ξένων πολιτών του υπουργείου Εξωτερικών. Το γραφείο θα διευκολύνει και θα συντονίζει, σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες, την έγκαιρη αναχώρηση αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα