Η γαστρονομία της Καρπάθου συστήνεται στο Ελληνικό κοινό!

Την τιμητική της θα έχει η ιδιαίτερη γαστρονομία της Καρπάθου στο περίπτερο του “Ελληνικού Πρωινού” στη δημοφιλή έκθεση HORECA που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-13 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, στο Hall 4, Stand A19-B15.

Η Κάρπαθος, ως ένας Ελληνικός προορισμός με φυσικό κάλλος , μακραίωνη ιστορία και πλούσια γαστρονομική παράδοση, θα συμμετάσχει ως τιμώμενη περιοχή στην έκθεση στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο αποτελεί μία δράση κοινωνική ευθύνης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το Σάββατο 11.02 στις 14.00 η ώρα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νησιού μας και θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα.

Στο περίπτερο της Καρπάθου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου κ. Manolis Paragyios Μανόλης Παραγυιός θα μιλήσει για τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου κατά το κύριο μέρος της εκδήλωσης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρασκευή Μακαρούνων από την κυρία Χατζηπαπά και Κοπελντών από τον σεφ του Ελληνικού Πρωινού, κύριο Ιωσιφέλλη.

Παράλληλα θα αναδειχθούν τα χειροποίητα τυποποιημένα προϊόντα από τον Σύλλογο Κύριων και Δεσποινίδων η Πρόοδος Πυλών Καρπάθου, το πιστοποιημένο και υγειονομικά ελεγμένο τοπικό μέλι του κ. Γεργατσούλη, παραδοσιακά αρτοποιήματα από την κυρία Χατζηπαπά, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα από τον φούρνο «Αθανασίου», τον τοπικό παραγωγό κρασιού Στέλιου Μοτάκη και το ζαχαροπλαστείο «Κανίσκι».

Στη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και τοπικά εδέσματα που συνθέτουν ένα ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό αποτελούμενο από : παραδοσιακό ψωμί ξυλόφουρνου, κουλούρες, μυζηθροπιτάκια, «τούρτες» Καρπάθου, ψιλοκούλουρο, κοπέλντες – λαχανόπιτες, μαρμελάδα με λεμόνι και πορτοκάλι, Καρπάθικες ελιές τσακιστές, Καρπάθικο μπακλαβάς, γνήσιο θυμαρίσιο μέλι του νησιού, γλυκό κουταλιού με σταφύλι και κυδώνι, τοπικό κατσικίσιο τυρί και ζεμπίλια.

Η παρουσίαση της γαστρονομίας της Καρπάθου θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Καρπάθου και την εθελοντική προσφορά πλήθους τοπικών επιχειρήσεων.

«Η γαστρονομία κατέχει ξεχωριστή θέση στο νησί μας, αποτελώντας αντιπροσωπευτικό δείγμα κουλτούρας, παραδόσεων και φιλοξενίας», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παραγυιός που ευχαριστεί θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις, τους παραγωγούς και τον Σύλλογο Κύριων και Δεσποινίδων Πυλών Καρπάθου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Σημειώνεται πως το Ελληνικό Πρωινό, έχει σκοπό να συνδέσει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να «γεμίζουν το πρωινό τραπέζι» των καταλυμάτων με τα προϊόντα τους. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί έως σήμερα 842 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Φούλα Η. Παπαηλία για τον επαγγελματισμό της και την άψογη συνεργασία με τον Δήμο μας.

Πηγή: Karpathiakanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα