Κώστας Κυπριώτης: Ποιος είναι ο εφτάψυχος ξενοδόχος της Κω

Συνεχίζεται αύριο η δικαστική διαμάχη με τις πιστώτριες τράπεζες

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις δικαστικές αίθουσες θα συνεχιστεί η διαμάχη του ξενοδόχου Κώστα Κυπριώτη με τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γ. Κυπριώτης ΑΕ, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της πέντε ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω, θα προσπαθήσει θα διασώσει την εταιρεία του από την πτώχευση που θέλουν να του επιβάλουν οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχει σταματήσει να αποπληρώνει τις δανειακές του υποχρεώσεις από το 2017, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν φτάσει πλέον τα 150 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις).

Οι πιστώτριες τράπεζες, EurobankΠειραιώς και Attica Βank, πούλησαν τα δάνεια στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG και τώρα ζητούν άμεση επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, μεταβίβαση επιχείρησης και επικουρικά αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις Γ. Κυπριώτης & Υιοί Ανώνυμη Εταιρεία.

Ο Κώστας Κυπριώτης υποστηρίζει ότι έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να έρθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες με στόχο την αναδιάρθρωση του χρέους του, χωρίς όμως επιτυχία. Έχει μάλιστα κερδίσει και πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας η μη πληρωμή των δανείων δεν συνιστά παύση πληρωμών. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης προσπάθειάς του να επιτύχει μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους του, έχει στραφεί εναντίον στελεχών των τραπεζών, με μηνύσεις και αγωγές.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, ο Κώστας Κυπριώτης σύναψε τον περασμένο Αύγουστο στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο HotelBrain, για τη μακροχρόνια μίσθωση του συνόλου των ξενοδοχείων, με σκοπό να επιτύχει τη βελτιστοποίηση της χρήσης και την αύξηση της αξίας των μονάδων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η HotelBrain, αφού κατέβαλε στον Κ. Κυπριώτη τα μισθώματα των δύο πρώτων ετών της συμφωνίας (2023-2024), εξόφλησε το χρέος 3.114.445,8 ευρώ που είχε η εταιρεία της Κω προς την Εφορία και πλέον δεν θα καταβάλλει τα συμφωνημένα μισθώματα μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό αυτό.

Έτσι, ο βασικός πιστωτής της εταιρείας Γ. Κυπριώτης ΑΕ είναι μόνο οι τράπεζες, οι οποίες αξιώνουν τη μεταβίβαση της εταιρείας στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.

Προφανώς, το «αντικείμενο του πόθου», τα πέντε ξενοδοχεία της Γ. Κυπριώτης ΑΕ, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων και 4.500 κλινών, αποτελούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη δικαστική διαμάχη. Πρόκειται για τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Kipriotis Panorama Hotels & Suites, Kipriotis Maris Suites και τα 4 αστέρων Kipriotis Aqualand Hotel, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Village Resort. Τα ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν δύο συνεδριακά κέντρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων.

Σημειώνεται ότι η HIG από το 2017 έχει μπει σε αρκετά τουριστικά projects, επενδύοντας αρχικά στην Aldemar με την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, αποκτώντας έτσι τις ξενοδοχειακές μονάδες Amilia Mare και Paradise Village στη Ρόδο.

Ακολούθησαν τα τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα της Mayor Hotels & Resorts (της ΓE Δημητρίου).

Η ιστορία του Ομίλου Γ. Κυπριώτης

Ο Γεώργιος Κυπριώτης, πατέρας του Κώστα, έχτισε κυριολεκτικά μόνος του και από το μηδέν τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο της Κω, που αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού αριθμού κλινών του νησιού. Το Village Resort ήταν το πρώτο ξενοδοχείο μεικτού τύπου (δωμάτια και οργανωμένα διαμερίσματα) στην Κω, δημιούργησε ένα νέο προϊόν που προσέλκυσε οικογένειες και αύξησε τον χρόνο διαμονής των επισκεπτών στο νησί.

Όταν ανέλαβε τα ηνία ο Κώστας Κυπριώτης, δημιούργησε ένα πρότυπο συνεδριακό κέντρο, από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, και με μεθοδική δουλειά έβαλε το νησί στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού, προσελκύοντας μεγάλα διεθνή συνέδρια, όπως της ΑΒΤΑ το 2000, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιοχειρουργών το 2008, το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εμβρυακής Ιατρικής το 2012, του ρωσικού πρακτορείου VISION VOYAGE το 2013, που άνοιξε την πόρτα της ρωσικής αγοράς για την Κω, το EUSIPCO (European Signal Processing Conference) τον Μάιο 2017, το EBV Elektronik τον Οκτώβριο του 2017. Επιπλέον, έστρεψε το ενδιαφέρον του στον τουρισμό υγείας και τη σύνδεση με την ιπποκρατική ιδέα, με τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Πηγή: powergame.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα