24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Η Διοίκηση του ΕΚΡ θα πραγματοποιήσει την απεργιακή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στις 11 το πρωί, ώστε να αναδειχθεί –όπως επισημαίνεται- το πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας, της υποστελέχωσής του και η κοροϊδία με κούφιες υποσχέσεις για τη στελέχωσή του

«Παραλύει» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η χώρα με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα της χώρας ζητούν να ληφθούν μέτρα καθώς οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς ζητά η ΑΔΕΔΥ καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας».

Η Διοίκηση του ΕΚΡ θα πραγματοποιήσει την απεργιακή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στις 11 το πρωί, ώστε να αναδειχθεί –όπως επισημαίνεται- το πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας, της υποστελέχωσής του και η κοροϊδία με κούφιες υποσχέσεις για τη στελέχωσή του.

Δημόσιος τομέας
Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η ΟΣΥΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα» ενώ συμμετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία ενώ στους δρόμους βγαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

«Σωματεία-Μέλη του Ε.Κ.Ρ που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και καλούν τα μέλη τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 11:00πμ στον προαύλιο χώρο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ»

Tα σωματεία-μέλη του Ε.Κ.Ρ που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία είναι:

 1. Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός»
 2. Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Ρόδου
 3. Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου
 4. Σωματείο Οδηγών και Λοιπών Βιομ/ων Έτοιμου Σκυροδέματος Εκτ/σης Τεχν/κων Έργων και Συναφών Έργων Χειρ/των και Βοηθών Χειρ/των Μηχανημάτων Πάσης Φύσεως
 5. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου
 6. Σωματείο Εργαζομένων σε Εταιρίες κτλ Νομικά Πρόσωπα Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ)
 7. Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε «ΖΕΥΣ»
 8. Σωματείο Εργαζομένων στις Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Εταιρίες Δωδεκανήσου
 9. Σύλλογος Εργαζομένων στη Σχολική Καθαριότητα Νομού Δωδεκανήσου
 10. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
 11. Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος
 12. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»
 13. Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου
 14. Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Σ.Τ.Υ.Ε) Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου
 15. Συνδικάτο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά-Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ Ν. Δωδεκανήσου (Πρώην Σωματείο Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»)
 16. Σωματείο Εργαζομένων Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Euromedica
 17. Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.Ρόδου
 18. Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρόδου
 19. Σωματείο Εργαζομένων σε Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Ανεφοδιασμού Αεροσκαφών «Μόλυβδος»
 20. Σωματείο Εργατ/των και Υπαλλήλων Οινοποιίας ΚΑΙΡ Α.Ε

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                    ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα