΄΄Ζώντας με τον Αυτισμό, Ενημερώνομαι για τον Αυτισμό΄΄ – Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό.

Κάθε άτομο με αυτισμό είναι μοναδικό.

Το Φάσμα του αυτισμού είναι πολύ μεγάλο και στην μία άκρη του περιλαμβάνει την τυπική μορφή του αυτισμού, ενώ στην άλλη περιλαμβάνονται οι μορφές υψηλής λειτουργικότητας, με ενδιάμεσα διάχυτες, διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές.

Το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Κω, ακολουθώντας το μοντέλο του φορέα – πυρήνα της Κοινωνίας, ως προς την ενίσχυση του αισθήματος της ενσυναίσθησης των πολιτών, θα  πραγματοποιήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο:

΄΄ Ζώντας με τον Αυτισμό , Ενημερώνομαι για τον Αυτισμό΄΄.

  • Tρίτη 2 Απριλίου, στις 10.30 πμ, άτομα με αυτισμό, με γονείς και συγγενείς τους, καθώς και εκπαιδευτικοί, θα μοιράσουν φυλλάδια στο ιστορικό κέντρο της Κω, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινότητα για τον αυτισμό.
  • Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 10.30 πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Κω, ενημερωτική – βιωματική παρουσίαση του Φάσματος του Αυτισμού, σε διευθυντές Υπηρεσιών, Τραπεζών και σε παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, προκειμένου να υιοθετηθούν Καλές Πρακτικές κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που συνάδουν με την Κοινωνία του 21ου αιώνα .

Αναδεικνύοντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, την ισχύ της καμπάνιας, αλλά κυρίως το επίπεδο πολιτισμού του νησιού μας, ως προς τον σεβασμό της Διαφορετικότητας, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και οι παρακάτω δράσεις:

  1. Αναφορά στο πλησιέστερο, προς την Παγκόσμια Ημέρα, Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Φωταγώγηση του Δημαρχείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ, το χρώμα του αυτισμού, στις 2 Απριλίου 2024.
  3. Ανάρτηση πανό, στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που θα φιλοτεχνήσουν μαθητές τυπικής εκπαίδευσης, με το μήνυμα της Ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα